Tenis

Francuski dan: Pouille izbacio Nadala, Monfils i Tsonga neokrznuto do četvrtfinala

Sportnet • ponedjeljak, 05.09.2016.
Francuski dan: Pouille izbacio Nadala, Monfils i Tsonga neokrznuto do četvrtfinala
Foto: EPA

Yannick Noah, francuski izbornik, morat će dobro i promišljeno odvagnuti po pitanju sastava svoje reprezentacije za polufinalni sraz Davis Cupa, koji će se igrati krajem sljedećeg tjedna u Zadru. Naime, Noah ima slatke brige, jer su čak trojica Francuza jučer ušla u četvrtfinale US Opena, od čega pažnju posebno plijeni fantastična pobjeda mladog Lucasa Pouillea nad Rafaelom Nadalom.

AUTOR: Jurica Godina

Španjolac je ponovno rano okončao nastup na Grand Slamu. Ovaj put ga nije spriječila ozljeda, već sjajna igra suparnika, te značajni padovi u vlastitoj igri tijekom pojedinih trenutaka meča. Pouille, koji igra agresivan, žestok tenis, pogodio je 59 winnera, a snažnim i preciznim dvoručnim bekendom stvarao Nadalu goleme probleme, bez problema ukrotivši njegove forhend top-spinove.

Pet setova velike borbe razriješeno je u odlučujućoj igri petog seta. Nadal je najprije spasio tri meč-lopte, no, tada čini veliku, za njega netipičnu pogrešku na laganom forhendu, što Pouille koristi za najveću pobjedu karijere.

Francuz će u četvrtfinala igrati protiv - Francuza. Gael Monfils je, naime, njegov idući suparnik. Suparnik koji u četiri njujorška meča još nije izgubio ni set. Monfils je u sjajnom formi i trebao bi biti siguran izbor izbornika Noaha.

Kao siguran izbor nameće se i Jo-Wilfried Tsonga. On je u osmini finala "školovao" Jacka Socka, pobjednika nad Marinom Čilićem, u četiri seta. Prije toga izgubio je set tek protiv Duckwortha.

Francuzi su gotovo u potpunosti zaposjeli gornji dio ždrijeba. Jedini uljez je Novak Đoković, koji u sljedećem krugu ide na Tsongu. Svjetski broj 1 je napokon imao prilike odigrati čitavi meč, no, njegov je susret protiv Kylea Edmunda trajao prilično kratko. Đoković je protivniku prepustio tek sedam gemova.

Priča ženskog dijela ždrijeba je Latvijka Sevastova. Koja proživljava tenisku mladost, iako se već od tenisa već jednom - opraštala. Odlično, s minornim brojem neprisiljenih pogrešaka, igra Caroline Wozniacki, bivša prva igračica svijeta a nikad pobjednica Grand Slama. Odličnim putem korača i lanjska finalistica Roberta Vinci, kao i pobjednica Australian Opena Angelique Kerber.

US Open, tenisači, osmina finala:
Gael Monfils (Fra/10 - Marcos Baghdatis (Cip) 6:3, 6:2, 6:3.
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Jack Sock (SAD/26) 6:3, 6:3, 6:7 (7), 6:2.
Lucas Pouille (Fra/24) - Rafael Nadal (Špa/4) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (6).
Novak Đoković (Srb/1) - Kyle Edmund (VB) 6:2, 6:1, 6:4.

US Open, tenisačice, osmina finala:
Roberta Vinci (Ita/7) - Lesia Tsurenko (Ukr) 7:6 (5), 6:2.
Anastasia Sevastova (Lat) - Johanna Konta (VB/13) 6:4, 7:5.
Caroline Wozniacki (Dan) - Madison Keys (SAD/8) 6:3, 6:4.
Angelique Kerber (Njem/2) - Petra Kvitova (Češ/14) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2016. u 17:33
    Neka oni samo briljiraju, ali to je i mentalno iscrpljujuje; nasi se za to vrijeme mogu mirno pripremiti i mentalno odmorni i zeljni dokazivanja poceti DC.
    Obrisan korisnik