Tenis

Američka kvalifikantica bez problema eliminirala Lučić-Baroni

Branimir Korać • utorak, 13.09.2016.
Američka kvalifikantica bez problema eliminirala Lučić-Baroni
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni poražena je u susretu prvog kola turnira u Quebecu. Iznenađenje je priredila Amerikanka Danielle Lao koja je slavila u dva seta...

Prošle godine Mirjana Lučić-Baroni u Quebecu je igrala polufinale, no ove godine zaustavljena je već u prvom kolu. I to posve neočekivano, svladala ju je američka kvalifikantica Danielle Lao.

Lao je 365. igračica svijeta, nije imala previše uspjeha niti u juniorskoj, niti u seniorskoj konkurenciji, osvojila je tek nekoliko 10k Futuresa i to u skromnoj konkurenciji.

Ovdje je ostvarila pobjedu karijere i prvi put skinula igračicu koja je tako visoko rangirana.

Vrlo brzo bilo je jasno da to nije Mirjanin dan, krenula je loše, Lao je povela s 5:2 uz dupli break da bi Lučić-Baroni uspjela vratiti jedan izgubljeni servis i nadu da može nešto izvući. Kratko je to trajalo, na servisu za set Lao je bila uspješna i sa 6:4 stigla do prednosti.

I u drugi set Lučić-Baroni ušla je s ranim minusom, ali ovaj put nakon što je Lao pobjegla na 5:1, nije uspjela niti smanjiti zaostatak i upisala je visok poraz.

Ovaj poraz Mirjani će donijeti pad na ljestvici čime će se Ana Konjuh učvrstiti na poziciji hrvatskog reketa broj jedan.

WTA Quebec, prvo kolo:
Danielle Lao (SAD, Q) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 3) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios13.09.2016. u 11:19
    Ja sam davne 1999., kad je igrala u polufinalu Wimbledona protiv Graf, rekao da s takvim tenisom ne može igrati dugoročno i kontinuirano dobro. Stil njene igre jest agresivan, ali doslovno samoubilački. Žena cijelu karijeru gađa winnere na svaku povratnu loptu, bilo da je u podređenom, nadređenom... [više na forumu]
    rios