Nogomet

VIDEO: Dinamo pobijedio Juventus u Ligi mladih golom u sudačkoj nadoknadi

Branimir Korać • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Dinamo pobijedio Juventus u Ligi mladih golom u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

Uoči večerašnjeg dvoboja u Ligi prvaka između Dinama i Juventusa, isti klubovi susreli su se u Ligi mladih gdje su Modri bili bolji s 2:1. Oba pogotka postigao je Ivan Božić, drugi u 92. minuti...

Dinamo je upisao prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi mladih, svladao je na Hitrec-Kacianu Juventus s 2:1 u susretu u kojem je bio puno bolji protivnik, a za to je nagrađen tek u sudačkoj nadoknadi.

Juventus je u prvom kolu svladao Sevillu dok je Dinamo izgubio u Lyonu i pobjeda u Zagrebu Modrima je bila iznimno bitna za zadržavanje dobrih šansi za prolazak dalje. Zanimljivo, nakon ovog kola sve četiri momčadi imaju po tri boda i situacija u skupini potpuno je neizvjesna i tek će nastavak natjecanja dati neke odgovore.

Modri su protiv Juventusa bili nadmoćni, imali su niz prilika i pošteno se ispromašivali dok su gosti rijetko prijetili, a iz jedne takve prijetnje stigli su do pogotka. Dogodilo se to već u 12. minuti kada je Moise Kean zabio za vodstvo.

Nakon toga Dinamo je posve preuzeo konce igre u svoje ruke te je stigao do poravnanja u 17. minuti kada je Fintić nabacio, a Božić glavom zabio za 1:1.

Do odlaska na odmor Dinamo je promašio niz prilika, nastavio u istom ritmu i u drugom dijelu te vrlo dobrom igrom natjerao Juventus u mišju rupu.

Kada se već činilo da trud i odličan nastup neće biti bodovno nagrađeni, u 92. minuti sjajni Olmo ubacio je za Božića koji odlično pogađa za pobjedu.

Apsolutno zaslužena pobjeda mlade modre momčadi koja je potpuno nadigrala i zasluženo svladala Talijane.

Dinamo: Horkaš ,Đurasek (od 78. Hudećek), Briški, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Špikić (od 65. Abaz), Olmo, Fintić (od 89. Đurić), Božić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caracalla27.09.2016. u 19:43
    gary cahill i ivan perisic u dresu mladog dinama. Cestitke na pobjedi.
    Caracalla