Nogomet

Mourinho štiti Rooneyja tako što ga stavlja na klupu

Dario Dodić • srijeda, 28.09.2016.
Mourinho štiti Rooneyja tako što ga stavlja na klupu
Foto: EPA

Manager Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je kako nije siguran hoće li Wayne Rooney započeti susret Europa lige protiv ukrajinske Zorye jer ga želi zaštititi od kritika u slučaju ispodprosječnog nastupa...

Iako je rekao kako Wayne Rooney nije započeo dvoboj s Leicesterom u kojem je United uvjerljivo slavio isključivo zato što je izabranom taktikom "htio iskoristiti Leicesterove mane", čini se da bi Jose Mourinho mogao i protiv Zorye u Europa ligi susret započeti bez Rooneyja, ali kako Portugalac kaže, "zato jer si Rooney ne može priuštiti ispodprosječan nastup".

"(Rooney) nije trenirao jučer, odradio je tek mali dio treninga u ponedjeljak. Danas je prvi put sudjelovao u treningu s drugim igračima, a s obzirom da sutra imamo utakmicu radilo se o treningu smanjenog intenziteta. Bio sam u potpunosti uvjeren da će započeti susret, ali s obzirom na rasplet proteklih dana nisam siguran da ću ga staviti u početni sastav zbog situacije koju ste vi novinari kreirali oko njega i zbog koje si ne smije priuštiti slabiji nastup", kazao je Mourinho na konferenciji za novinare.

Moj je zadatak zaštititi ga i ne stavljati ga u teške situacije. Moram proučiti što je najbolje za njega, treba li započeti susret ako nije u potpunosti spreman, porazgovarat ću s njim i našim medicinskim osobljem, zaključio je Mourinho. Rooney je imao manjih problema s leđima početkom tjedna, a s obzirom da je bio pod udarom kritika proteklih tjedana i još je uz to United odigrao sjajnu utakmicu protiv Leicestera bez njega u početnom sastavu, opravdan je Mourinhov strah te je lako moguće da će po europsku pobjedu krenuti bez Rooneyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2016. u 14:04
    ma bolje mu je na klupi
    Obrisan korisnik