Nogomet

Legia protiv Real Madrida pred praznim tribinama

HINA • četvrtak, 29.09.2016.
Legia protiv Real Madrida pred praznim tribinama
Foto: EPA

Poljski nogometni prvak Legia iz Varšave morat će u 4. kolu skupine F Lige prvaka ugostiti Real iz Madrida pred praznim tribinama, odlučila je Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) u četvrtak.

Uz igranje bez gledatelja protiv najatraktivnijeg suparnika Legia je kažnjena i sa 80,000 eura.

Razlog ovakvoj kazni su navijački neredi tijekom 0-6 poraza od Borussije iz Dortmunda u 1. kolu igranom 14. ovog mjeseca.

Iz UEFA-e su nabrojali kako je na toj utakmici bila loša organizacija, navijači su palili baklje, izvikivali rasističke parole, a posjetitelji su i blokirali stepenice na tribinama.

Iz Legije opovrgavaju kako je bilo rasističkih povika i stoga su najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije.

"Medijski napisi kako su navijači Legije vikali 'Jude, Jude, BVB' nisu istiniti. Ustanovljeno je kako su vikali 'Nutte, Nutte, BVB'. Radi se o skandiranju koje vrijeđa Borussiju, ali ga koriste svi ostali njemački klubovi. Tu nema nikakvih rasističkih ili antisemitskih konotacija", stoji u priopćenju Legije.

"Nutte" je njemački izraz za prostitutku.

Legia je jedan od najkažnjavanijih klubova u Europi zbog lošeg vladanja njezinih navijača. Tako je i prošle sezone Legia morala svoju utakmicu Europske lige protiv Ajaxa igrati bez gledatelja zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver29.09.2016. u 23:49
    UEFA = govno, sranje, drek
    beaver