Nogomet

Gianni Infantino predlaže svjetsko prvenstvo s 48 reprezentacija

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.10.2016.
Gianni Infantino predlaže svjetsko prvenstvo s 48 reprezentacija
Foto: EPA

Predsjednik Fife Gianni Infantino iznio je ideju prema kojoj bi na svjetskom prvenstvu sudjelovalo 48 reprezentacija, a njih 32 nastavile bi natjecanje u grupnoj fazi...

Iako je dosta zagovornika smanjenja broja reprezentacija koje sudjeluju na svjetskim i europskim prvenstvima, predsjednik Fife Gianni Infantino planira čak i povećati broj sudionika.

Jedno od predizbornih obećanja kojim je zaradio ponešto glasova manjih članica je i povećanje broja sudionika svjetskih prvenstava na 40, ali sada Infantino predstavlja ideju o još masovnijem SP-u.

Naime Švicarac je spreman predložiti svjetsko prvenstvo s čak 48 reprezentacija od kojih bi 32 nastavile s natjecanjem u grupnoj fazi.

"Sve su to ideje kojima pokušavamo pronaći najbolje rješenje. O tome ćemo razgovarati ovog mjeseca i donijet ćemo odluku do početka iduće godine. Vidjet ćemo koji će prijedlog na kraju biti najbolji", istaknuo je Infantino.

Predsjednik Fife zamislio je da 16 nositelja automatski ulazi u skupine na svjetskom prvenstvu, a još 32 reprezentacije igraju za ulazak u skupinu. Naime oni bi igrali na jednu utakmicu, na stadionima domaćina svjetskog prvenstva i pobjednici bi nastavili natjecanje u osam skupina po četiri reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor05.10.2016. u 13:30
    na svjetskom prvenstvu trebaju igrati sve reprezentacije svijeta pa zato se i zove svjetsko prvenstvo
    qvestor
  • Šaljivac04.10.2016. u 14:18
    Ajde, nemojte biti tako kritični. Treba omogućiti nastup na SP-u i nogometnim velesilama kao što su Katar,Oman,Kuvajt i slični. Da nije njihovih dolara ne bi moderni nogomet bio to što jest. Bila bi povijesna nepravda da oni ne mogu igrati na SP-u.
    Šaljivac
  • interreg04.10.2016. u 12:25
    Meni je vec SP sa 32 ekipe kvalitativno razvodnjen a organisacijski prenapuhan. Broj zemalja koje takvo sto mogu organisirati vec sada mozes na prste prebrojati.
    interreg
  • ManchaVerde04.10.2016. u 10:04
    I ovako na SP dode par jazavaca, sto ce tek bit s 48 ekipa...Fifa i Uefa, hvala vam sto mi svakim danom sve vise ubijate volju za pracenjem profi nogometa...
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik03.10.2016. u 22:39
    još malo pa će se igrati kvalifikacije da se odluči koje 32 svjetske zemlje ne idu na SP
    Obrisan korisnik