Košarka

VIDEO: Llull sa sirenom izborio produžetak, Thunder pao u Madridu

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.10.2016.
VIDEO: Llull sa sirenom izborio produžetak, Thunder pao u Madridu
Foto: EPA

Real Madrid ugostio je na svom parketu Oklahomu City Thunder i upisao pobjedu u produžetku 142:137. Sjajna predstava Madriđana, ali ipak potez dana je trica sjajnog Sergija Llulla s istekom regularnog dijela susreta koja je i odvela utakmicu u produžetak..

Sergio Llull još jednom je pokazao koliko hladnu glavu ima i da je najbolji izbor za zadnje šuteve na susretima. Nebrojeno puta ubacivao je važne šuteve, donosio pobjede Real Madridu, a veliku večer imao je i u velikoj pobjedi protiv Oklahoma City Thundera.

Thunder će u novoj sezoni izgledati posve drugačije bez Kevina Duranta, znalo se to i puno prije ovog susreta, ali ipak NBA momčad ušla je kao favorit u ovaj dvoboj i očekivala se pobjede. Međutim nije bilo tako, Thunder je upisao poraz u produžetku u susretu u kojem se činilo da će slaviti i u kojem je imao pobjedu u džepu.

Dobar dio razloga poraza leži i u činjenici da Russell Westbrook nije korišten u ključnim minutama i da je vrlo brzo utakmicu napustio zbog lakše ozljede Steven Adams.

Madriđani su se uspjeli izvući iz visokog zaostatka i u završnici susreta izvukli su se iz izgubljene situacije. Oklahoma je vodila 136:131 kada je na trici fauliran Andres Nocioni koji ubacuje dva slobodna bacanja, namjerno promašuje treće, a domaćin hvata loptu u napadu i Llull ubacuje šut s osam metara za poravnanje i produžetak.

U produžetku Madriđani nisu stali nastavili su sa sjajnom igrom i na kraju su upisali zasluženu pobjedu.

Oladipo je kod Thundera ubacio 34 poena uz pet asistencija, a Kanter je dodao 29 poena i deset skokova. Kod Real Madrida Jaycee Carroll ubacio je 24 poena, a Llull 22 poena uz devet asistencija.

Thunder na europskoj turneji igra još protiv Barcelone gdje će se pokušati iskupiti za ovaj poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!