Zimski sportovi

Oslabljeni Medvjedi bez prave šanse protiv jakog CSKA, ali uz osvojenih nekoliko boksačkih rundi

Branimir Korać • utorak, 04.10.2016.
Oslabljeni Medvjedi bez prave šanse protiv jakog CSKA, ali uz osvojenih nekoliko boksačkih rundi
Foto: FaH

Ovog utorka u Ledenoj je gostovao moskovski CSKA, vodeća momčad lige i u ovom trenutku bez dvojbe najbolja momčad u Europi. Oslabljeni Medveščak s vrlo skraćenom rotacijom u izuzetnom nervoznom susretu punom boksačkih obračuna, poražen je s 5:2...

Nakon velike večeri protiv SKA iz St. Peterburga, brutalan KHL raspored Medvjedima je svega dva dana kasnio u Ledenu doveo najbolju europsku momčad, moskovski CSKA. Snažni Moskovljani bili su prejaki za Medvjede koji su zbog ozljeda i izostanaka igrali potpuno bez četvrte linije u zapisniku i s takvom skraćenom rotacijom nisu izdržali.

Odigrali su vrlo dobru prvu trećinu u kojoj su iznenadili goste i bili potpuno ravnopravan protivnik. Čak i početak druge dionice unatoč vodstvo CSKA pogotkom Da Coste, nije bio tako loš do isključenja Dannyja Taylora do kraja utakmice.

Tu su stvari krenule nizbrdo, CSKA je sve jače pritiskao i Hovinen je bio kao na streljani. Muršak je ubrzo povisio na 2:0, nakratko je Medvjede u utakmicu vratio Giroux golom s igračem više nakon isključenja Stoljarova, ali već minutu nakon toga Petrov podiže na 3:1.

U zadnjoj dionici puno nervoze, tučnjave na ledu, osvetničkih udaraca s obje strane i još dva paka iza leđa Hovinena, strijelci su bili Petrov i Ničuškin

U cijelom kaosu Giroux je uspio smanjiti na 5:2, ali to je bilo sve. Do kraja susreta još su i Bolduc i Muršak isključeni s pravom zamjene, a kompletna posljednja trećina protekla je u obračunima. Čak i nakon kraja susreta nastavilo se s raspravama na ledu.

Dvoboj je zaključen sa 73 kaznene minute domaćina i 55 gostiju, s 38 udaraca Moskovljana i 18 domaćina.

U sljedećem susretu 8. listopada u Zagrebu gostuje Čerepovec od 17 sati.

KHL:
Medveščak - CSKA Moskva 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!