Rukomet

Hrvatske rukometašice lakoćom do pobjede protiv Austrije

Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2016.
Hrvatske rukometašice lakoćom do pobjede protiv Austrije

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u prvoj fazi priprema za nastup na Europskom prvenstvu odigrala je dvoboj protiv Austrije koju je lakoćom svladala s 36:28...

Prva faza priprema uoči Europskog prvenstva koje se održava u prosincu ove godine, Hrvatska odrađuje u Ivanić-Gradu gdje je upisala pobjedu u prijateljskom dvoboju protiv Austrije. Rezultatski ovaj dvoboj nije toliko bitan, izbornik Mrđen na ovim pripremama želi dobiti na uvid trenutno stanje kandidatkinja za odlazak na EP.

Austrijanke su ovdje lakoćom svladane s osam razlike, Hrvatska je bila napadački efikasna i raspoložena, a dobar posao odradila je i na golu Ivana Kapitanović koja je skupina 18 obrana.

Rezultatske neizvjesnosti nije bilo, Hrvatska je na odmoru vodila s 15:11 da bi u drugom dijelu imala i visokih 11 golova prednosti. Završilo je 36:28, uvjerljivom pobjedom Mrđenovih izabranica.

Drugi susret s Austrijom odigrat će se u subotu u Grazu.

U prvom dvoboju Hrvatsku su predvodile Penezić sa sedam golova, Mičijević sa šest i Bašić s pet golova. Kod Austrije Frey je bila najefikasnija s osam pogodaka.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Austrija 36:28

Hrvatska: Kapitanović (18+0), Bešen (0+1), Razum; Nemaškalo 1, Debelić, Čović 1, Mičijević 6, Krsnik, Penezić 7, Milanović-Litre 5, Janković 1, Džono, Marić 3, Franković 1, Bašić 5, Blažević, Vidak 1, Zadravec 1, P. Posavec 1, Gugić. Izbornik: Goran Mrđen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!