Rukomet

Nexe iz Češke donosi minimalan zaostatak uoči uzvrata EHF kupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.10.2016.
Nexe iz Češke donosi minimalan zaostatak uoči uzvrata EHF kupa

Rukometaši Nexea poraženi su u prvom susretu drugog kola kvalifikacija EHF kupa. Gostovali su u Pragu kod Dukle i izgubili s tijesnih 30:29 što i nije loš rezultat uoči uzvrata u Našicama...

Nexe ima dobre šanse za prolaz u treću rundu kvalifikacija EHF kupa nakon što je u prvom susretu u Češkoj izgubio, ali samo s golom zaostatka. Uoči odlaska u Prag Našičani su isticali kako ih tamo ne očekuje lagan posao i tako je i bilo.

Zanimljiv dvoboj u završnici je pripao domaćinu koji je upisao minimalnu pobjedu, međutim u Našicama u prednosti će biti Nexe koji ima priliku osigurati mjesto u sljedećoj fazi natjecanja.

I prije šest godina ova dva protivnika susrela su se u pretkolu EHF kupa, tada je Nexe na svom parketu slavio s visokih deset razlike dok je u gostima bio bolji s golom razlike. U odnosu na te susrete, sastavi su prilično izmijenjeni, ali je otprilike omjer kvalitete tu negdje.

U Našicama će tako Nexe hvatati taj mali zaostatak iz prvog susreta i pokušat će doći do prolaza u treće pretkolo gdje mu je po kvaliteti mjesto, a tamo je lako moguće da neće imati status nositelja.

No, prvo treba odraditi posao protiv Čeha pa razmišljati o sljedećem protivniku, a Česi su zasad u rezultatskoj prednosti.

U tom prvom susretu kod Nexea su se istaknuli Mislav Nenadić i Vedran Zrnić s po šest golova, a kod Čeha Milan Kotrc zabio je sedam golova.

EH Europski kup, drugo kolo kvalifikacija:
Dukla Prag - Nexe 30:29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!