Košarka

Westbrook: "Napadi europskih klubova bolji su deset puta nego u NBA"

Dario Dodić • ponedjeljak, 10.10.2016.
Westbrook: "Napadi europskih klubova bolji su deset puta nego u NBA"
Foto: EPA

Nakon što je momčad Oklahoma City Thundera odigrala dvije zanimljive pripremne utakmice u Španjolskoj, najbolji igrač Thundera Russell Westbrook imao je samo riječi hvale za napadačke akcije europskih klubova...

Oklahoma je lomila zube na Real Madridu i Barceloni, iako te rezultate treba uzeti sa zadrškom jer se radi tek o pripremnim utakmicama Oklahome, a Russel Westbrook imao je samo riječi pohvale za ofenzivne akcije europskih klubova.

"Mislim da ljudi ne razmišljaju o jednoj stvari, a to je obrana na momčadima iz Europe. Njihovi su napadi deset puta bolji nego NBA napadi jer se jako puno kreću. Puno se kreću, nemaju toliko talenta kao NBA momčadi pa moraju pronalaziti druge načine kako postići koš", izjavio je Westbrook, kako prenosi FoxSports.

U dvije europske utakmice Oklahoma je izgubila od Real Madrida u produžecima nakon nevjerojatne završnice regularnog vremena (primili su čak 142 koša) te su jedva pobijedili Barcelonu 92:89.

Upravo je napredak i prilagodba u igri Thundera bila vidljiva u utakmici protiv Barcelone kada su podigli razinu obrane i bili spremniji za kretnje Barceloninih igrača bez lopte čime je posebno zadovoljan bio trener Oklahome Billy Donovan. Uskoro ćemo saznati hoće li nešto od naučenog u Europi primijeniti u novoj sezoni NBA-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.10.2016. u 16:16
    Fizikalije tebra, crnje jedu djecu i preskaču koševe.
    Zdren
  • Obrisan korisnik10.10.2016. u 14:35
    Ogromna je razlika u košarkaškoj filozofiji Europe i Amerike. U Europi se gaji momčadska igra, a u americi se više forsiraju individualci, jer tržište traži superzvijezde.
    Obrisan korisnik