Rukomet

Sjajno drugo poluvrijeme Zametu i Nexeu donijelo prolaz

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.10.2016.
Sjajno drugo poluvrijeme Zametu i Nexeu donijelo prolaz

Nexe očekivano i Zamet čudom u Rijeci plasirali su se treće kolo kvalifikacija EHF kupa. Zamećani su velikim preokretom u drugom dijelu izbacili favorizirani CSM Bukurešt dok je Nexe potvrdio da je bolji od praške Dukle...

Rukometaši Zameta čudesnim nastupom u drugom poluvremenu upisali su prolaz u treće pretkolo EHF kupa dovoljnom pobjedom protiv CSM Bukurešta. Sjajan nastup Riječana koji su slično kao protiv Creteila u prvom pretkolu ponovno upisali prolaz s razlikom taman dovoljnom da eliminiraju favoriziranog protivnika.

Rumunji su na svom parketu slavili s 29:23, na poluvremenu su Rijeci vodili 15:13 i činilo se da Zamet neće do novog čuda. Međutim u drugom poluvremenu odigrao je vrhunski, odličnom obranom na čelu s raspoloženim vratarom Đuricom potpuno je zaustavio goste i ostavio ih na samo šest postignutih golova.

Već ulazak u drugo poluvrijeme serijom domaćina 5:0 najavio je da bi se susret mogao zakomplicirati, a kada su Riječani dohvatili željenih šest razlike, san je postao realnost.

Golom Golika u zadnjih 30 sekundi Zamet je poveo s dovoljnih 27:21, imali su gosti posljednji napad, ali Đurica je obranio i osigurao Zametu ostanak u Europi.

Uz njegovih 12 obrana, pomogli su Lučin sa sedam, Kružić sa šest i Hrvatin s pet golova. Kod gostiju makedonski reprezentativac Georgievski postigao je pet pogodaka.

Dalje ide i Nexe koji je svladao prašku Duklu s 30:23 i potvrdio da je bolja momčad. U Pragu je tijesno poražen s golom zaostatka, ali u Našicama je potvrdio status favorita uoči ovog sraza.

Česi su se još koliko-toliko držali u prvom poluvremenu kada su zaostajali 16:14, ali u nastavku susreta domaćin je apsolutno dominirao i odjurio do pobjede.

Ante Gadža i Vedran Zrnić predvodili su ga s po pet golova, a Daniel Kyvala postigao je sedam za Čehe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.10.2016. u 14:18
    bravo naši. Nexe sjajan, Riječani kao iz snova. Valter (Matošević) brani Zamet ;-)
    narada108