Nogomet

VIDEO: Hrabri Dundalk pao u završnici, Maccabiju pobjeda u Nizozemskoj

Dario Dodić • četvrtak, 20.10.2016.
VIDEO: Hrabri Dundalk pao u završnici, Maccabiju pobjeda u Nizozemskoj
Foto: EPA

Nogometaši Zenita uz puno su muke došli do sva tri boda na gostovanju u Dundalku. Slavila je momčad iz Sankt Petersburga s 2:1, a istim je rezultatom Maccabi Tel Aviv porazio AZ u Alkmaaru...

Skupina D

AZ Alkmaar - Maccabi Tel Aviv 1:2

Tablica

1. Zenit 9
2. Dundalk 4
3. Maccabi Tel Aviv 3
4. AZ Alkmaar 1

U zanimljivoj utakmici u Alkmaaru gosti iz Maccabija upisali su sva tri boda. Poveo je Maccabi u 24. minuti kada je Scarione iskoristio ubačaj Medunjanina i lijepim udarcem matirao domaćeg vratara Rocheta. S 1:0 otišlo se na odmor unatoč inicijativi AZ-a.

Drugi su dio bolje otvorili gosti, ali do gola dolazi AZ. Igrala se 72. minuta kada je Robert Muhren glavom zatresao mrežu Izraelaca. Ipak, nakon što je priliku za vodstvo domaćina propustio Friday stiže kazna, za konačnih 1:2 za Maccabi Tel Aviv zabio je Eyal Golasa prekrasnim pogotkom u rašlje s gotovo 25 metara.

Dundalk - Zenit St. Petersburg 1:2

Unatoč očitom nedostatku kvalitete Dundalk iz kola u kolo pokazuje da se srčanošću i hrabrošću može boriti s velikima. Imali su Irci vodstvo protiv favorita iz Sankt Petersburga, u 52. minuti eruptirale su tribine kada je udarac Robbieja Bensona s 18 metara završio u mrežu Zenita.

Ipak, gosti nisu dopustili iznenađenje, na 1:1 poravnao je Mak nakon velike pogreške vratara Dundalka Save, a konačnih 1:2 za Zenit postavio je Giuliano nakon lijepe kombinacije s Witselom. Mogli su gosti i uvjerljivije slaviti, ali u sudačkoj nadoknadi Mauricio ne iskorištava jedanaesterac, obranio mu je Sava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!