Nogomet

Stanko Mršić: „S igrom iz Zaprešića se možemo potajno nadati“

Davor Mikulić • petak, 21.10.2016.
Stanko Mršić: „S igrom iz Zaprešića se možemo potajno nadati“
Foto: FaH

Pred igračima Stanka Mršića ovog vikenda je jedan od najtežih ispita dosadašnjeg dijela tekuće sezone. U subotu su gosti na Maksimiru kod branitelja naslova, u susretu u kojem su im već mnogi upisali poraz...

Iako je susret s Interom već prošlost, i dalje ostaje onaj osjećaj kako se iz Zaprešića mogao odnijeti barem jedan bod, ako ne i sva tri. Promašaje i neiskorištene prilike kaznio je bivši Cibalijin napadač Jakov Puljić koji je domaćinu osigurao pobjedu. Značilo bi to puno nebeskoplavima koji i dalje na znaju za pobjedu, a posebno pred susret s Dinamom, ali zatim i ona dva puno važnija protiv Splita i Istre, izravnim konkurentima u borbi za ostanak.

Pred novinare su danas istupili vinkovački strateg Stanko Mršić i Matej Karačić. Obojica su svjesni teškog subotnjeg zadatka, no u nogometu je sve moguće. Cibalia na Maksimiru nema što izgubiti, ali prosipanje bodova protiv pretposljednje momčadi lige moglo bi biti skupo za branitelja naslova kojem Rijeka bježi šest bodova.

„Očekuje nas Dinamo, najbolja momčad lige, bez obzira na trenutno stanje. Tko god izađe na teren nosi određenu kvalitetu pa sam siguran da će utakmica biti dobra, kao i svaka naša. Siguran sam da je i ova prošla utakmica protiv Intera pokazala da će i drugi razmišljati o nama. Odigrali smo dobro, ali na žalost nismo iskoristili svoje prilike. Realizacija je ponovno bila naš najveći problem, ali igrom sam zadovoljan i ako ponovimo isto, potajno se možemo nadati dobrom rezultatu. Gledali smo ih u posljednje vrijeme, imaju dobrih, ali naravno i lošijih strana pa kako bude“.

Kada su javne opomene u pitanju, Stanko Mršić neće imati nikakvih problema, barem za susret s Dinamom. Međutim, po dvije javne opomene imaju tri bitna igrača, Ivan Zgrablić, Perica Šare i Josip Tomašević kojima prijeti neigranje protiv Splita, u puno važnijem susretu za Vinkovčane. Bolja je situacija ovog tjedna i što se ozljeda tiče, no sigurno je da niti na Maksimiru neće biti kapetana Vitaića koji će izbivati s terena barem još desetak dana.

„Što se tiče sastava, imamo određenih problema. Iako, već sada znam kako bi početnih jedanaest trebalo izgledati, ali otvoreno je pitanje napadača. Dolazi nam i vrlo bitno razdoblje u kojem bi svakako morali dohvatiti nešto bodova pa ćemo vidjeti kako će se sve razviti“, riječi su Stanka Mršića.

Prema najavama trenera Mršića, od prve minute bi na Maksimiru trebao istrčati i Matej Karačić, 23-godišnjak koji je stigao iz Širokog Brijega, ali još uvijek nije uhvatio kontinuitet igara u nebeskoplavom dresu. Iza njega je ove sezone sedam nastupa, ali samo posljednji, onaj u Zaprešiću, odradio je cijeli.

„Dinamo je uz Rijeku sigurno najjača momčad u ligi, ali nikada ne znate. Nogomet je nepredvidiv sport i mi ćemo sigurno pokušati doći do pozitivnog rezultata. Vratimo li se na susret s Interom u kojem smo igrali dobro, ali nismo upisali pobjedu, nadam se da će sreća ovog puta biti na našoj strani“, zaključio je Karačić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!