Tenis

Goffin uz manje poteškoće do prolaska među četiri, prvo polufinale za Edmunda

Petar Jenjić • subota, 22.10.2016.
Goffin uz manje poteškoće do prolaska među četiri, prvo polufinale za Edmunda
Foto: EPA

Jučer smo saznali polufinaliste ATP turnira iz serije 250 u belgijskom Antwerpu. Do prvog je polufinala u karijeri došao Britanac Kyle Edmund svladavši Andreasa Seppija, David Goffin je uz manje poteškoće pobijedio Mariusa Copila, dok su Diego Schwartzman i Richard Gasquet u dva seta slavili protiv Pabla Cuevasa, odnosno Jana-Lennarda Struffa.

Francuz Richard Gasquet lako se obračunao s njemačkim tenisačem Janom-Lennardom Struffom u dva seta. Gasquet je napravio break odmah u prvom gemu meča, a zatim još jednom, pri vodstvu 5:2. Ruka mu je malo zadrhtala u petom gemu drugog seta, kada mu Nijemac oduzima servis. Međutim, francuski tenisač uzvraća sa četiri uzastopna gema te dolazi do pobjede i prolaska u polufinale.

Struff može biti zadovoljan pokazanim ovoga tjedna, kada uzmemo u obzir da je ranije nadigrao Mikhaila Južnija i Gillesa Simona.

„Bio je ovo težak meč protiv odličnog protivnika, koji je osvojio Challenger prije nekoliko tjedana. Znao sam da je opasan, gledao sam ga protiv Simona ovaj tjedan. Vrlo sam sretan kako sam igrao, posebno u drugom setu, kada mi je oduzeo servis. Dobra pobjeda, sjajan turnir i nadam se prolasku u finale.“, rekao je nakon meča Richard Gasquet.

Za ulazak u finale igrat će protiv Kylea Edmunda, koji je nadigrao Talijana Andreasa Seppija. Britanac je bio suveren na vlastitom servisu, ne dopustivši nijednu break priliku talijanskom tenisaču. Za pobjedu u meču mu je bio dovoljan po jedan oduzet servis u svakom setu, a Edmundu je ovo ujedno i prvi ATP polufinale u karijeri. Protiv Gasqueta je jedini put igrao prije dva mjeseca na US Openu te upisao glatku 3:0 pobjedu.

Diego Schwartzman nadigrao je četvrtog nositelja Pabla Cuevasa, osvajača dvaju ATP titula ove sezone. Napeti prvi set Cuevas je izgubio u tiebreaku rezultatom 10:8, prethodno neiskoristivši dvije set lopte. U drugom je setu Argentinac dva puta oduzeo servis Cuevasu te mirno priveo meč kraju.

Posljednji je polufinale osigurao domaći predstavnik i prvi nositelj David Goffin koji je uz manje poteškoće nadigrao Mariusa Copila u tri seta. Rumunjski tenisač može biti zadovoljan odrađenim tjednom. Nakon dva kola kvalifikacija, prošao je i dvije prepreke u glavnom ždrijebu Joaa Sousu i Stevea Darcisa te večeras pružio vrlo dobar otpor Goffinu.

Nakon gubitka zanimljivog prvog seta, domaći je predstavnik ubacio u brzinu više. Do kraja je meča dopustio tek jednu break priliku rumunjskom tenisaču, koji nije imao odgovora na Goffinovu igru. U polufinalu će igrati protiv Diega Schwartzmana, a jedini su međusobni dvoboj odigrali prošle godine u Davis Cupu, kada je Goffin bio bolji bez izgubljenog seta.

ATP Antwerp, četvrtfinale:
Richard Gasquet (3) (Francuska) – Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:2, 6:4
Kyle Edmund (Velika Britanija) – Andreas Seppi (Italija) 6:3, 6:4
Diego Schwartzman (Argentina) – Pablo Cuevas (4) (Urugvaj) 7:6 (8), 6:3
David Goffin (1) (Belgija) – Marius Copil (Rumunjska) 5:7, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2016. u 10:28
    Prvo polufinale u karijeri mladog Britanca Kyle Edmunda, predstavnika "nove generacije", omogucuje mu takodjer ulazak u TOP40. Sve cestitke!
    Obrisan korisnik