Tenis

Del Potro u prilici za prvi naslov u gotovo tri godine

Jurica Godina • subota, 22.10.2016.
Del Potro u prilici za prvi naslov u gotovo tri godine
Foto: EPA

Juan Martin del Potro ne posustaje, nego nastavlja izvanredan ovotjedni niz pobjeda bez izgubljenog seta, čime je izborio finale Stockholma i priliku za prvi naslov nakon gotovo tri sušne godine. Zanimljivo je i u WTA svijetu. Svetlana Kuznjecova je pet do 12 uhvatila tenisku i avionsku kartu za završnicu u Singapuru, te će iz Moskve morati put Dalekog istoka gdje će igrati već u ponedjeljak.

Teniski izvrsna polufinala na ATP turniru u Stockholmu izrodila su finaliste u liku i djelu Juana Martina del Potra i Jacka Socka.

Argentinac s pozivnicom je ovaj tjedan u švedskom glavnom gradu nanizao Isnera, Almagra, Karlovića i Dimitrova. Bez izgubljenog seta, do susreta s Dimitrovom i bez izgubljenog servisa (30/30).

18 titula

osvojio je Juan Martin del Potro. Ali posljednju prije gotovo pune tri godine, na početku sezone 2014. u Sydneyju. U međuvremenu su ga ozljede i operacije zgloba udaljile s terena i onemogućile mu borbu za naslove.

Protiv bugarskog igrača je ipak po jednom gubio servis u svakom setu, ali bi ga vratio - dvostruko. Niti jednom Dimitrov nije bio u prednosti, vraćao se u oba seta nakon del Potrovog breaka, no, opet kada bi se lomio set del Potro bi napravio obrat.

Osvoji li turnir, del Potro će i na ATP-ovoj ljestvici postati prvi argentinski igrač, čime će imati odlične šanse doći u zagrebačku Arenu kao prva argentinska violina. (Što će značiti meč s Čilićem u nedjelju.)

Finalni protivnik bit će mu Jack Sock. Nepredvidivi Amerikanac dobio je maraton protiv Alexandera Zvereva, koji se čitavi meč ljutio na odluke sudaca. Mladi Nijemac se vraćao iz mrtvih u trećem setu, no, u desetom gemu Sock čini break za veliku pobjedu.

Sock je lani u Houstonu osvojio svoj jedini ATP naslov, a del Potro će titulu tražiti nakon gotovo pune tri godine, jer je posljednji put pehar podignuo u Sydneyju 2014.

Muke Svetlane Kuznjecove

Iskusna Svetlana Kuznjecova našla se u neprilici. Da bi izborila posljednje, osmo mjesto koje vodi na Završni turnir u Singapuru, morala je osvojiti Moskvu. Što je i učinila, u finalu svladavši Gavrilovu.

No, nemali problem joj predstavlja to što iz Moskve, nakon subotnjeg finala, mora na dugačak let do Singapura. Pritom će promijeniti pet vremenskih zona, a prvi singapurski meč imat će već u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu.

"Mislim da je raspored nepravedan prema meni. Osjećam da u Singapuru neću imati jednake šanse kao druge igračice", kazala je Kuznjecova, izrazivši dvostrano raspoloženje zbog plasmana u Singapur i poteškoća uzrokovanih rasporedom.

Ruskinja je ukupno izborila čak šesti završni turnir sezone, ali prvi put nakon 2009. Na WTA-u je da ranije razriješi ovakve neprimjerene situacije.

Finalni turnir ženske teniske sezone počinje sutra. Serena Williams je već ranije zaključila sezonu. Dok naslov u Singapuru brani Agnieszka Radwanska.

Ždrijeb WTA Finala

Crvena skupina: Angelique Kerber, Simona Halep, Madison Keys i Dominika Cibulkova.

Bijela skupina: Agnieszka Radwanska, Karolina Pliškova, Garbine Muguruza i Svetlana Kuznjecova.

Na WTA turniru u Luksemburgu u finalu je Monica Niculescu iznenađujuće pobijedila Petru Kvitovu (6:4, 6:0). Muško finale u Moskvi igrat će Fabio Fognini i Pablo Carreno-Busta, dok će se za naslov u Antwerpu boriti Richard Gasquet i pobjednik iz dvoboja Goffin - Schwartzman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!