Tenis

Čilić protiv Carrena Buste za četvrtfinale u Baselu

Sportnet • četvrtak, 27.10.2016.
Čilić protiv Carrena Buste za četvrtfinale u Baselu

U Baselu su odigrani zadnji susreti prvog kola te prva dva susreta osmine finala. Istodobno je naš Marin Čilić saznao svog protivnika u drugom kolu.

IZ BASELA: Zoran Horvat

Amerikanac Jack Sock bez većih problema kvalificirao se u drugo kolo. Jedan break u prvom setu bio je dovoljan Amerikancu da uzme prvi set. U drugom setu Sock se prvi našao u problemima, međutim spašava 0:40 i tada on oduzima servis protivniku. S još jednim breakom potvrđuje pobjedu i odlazi u osminu finala.

Naš Marin Čilić saznao je svog sljedećeg protivnika u meču dvojice Španjolaca. Pablo Carreno Busta stigao je u Basel s puno samopouzdanja jer je prošle nedjelje osvojio naslov u Moskvi. Na početku meča odmah po jedan break sa svake strane. Poslije je bilo još novih prilika, ali oba igrača držala su svoj servis sve do 5:5. Tada Verdasco kod 30:30 radi dvije lagane greške i poklanja break Carreno Busti. Imao je Verdasco priliku doći do tie breaka, ali ne iskorištava break priliku i Carreno Busta uzima prvi set sa 7:5. Oba igrača držala su svoj servis do 2:2 u drugom setu. Tada opet Carreno oduzima servis protivniku. Kod 5:3, Verdasco spašava prvu meč loptu, ali ne i drugu. Carreno Busta odlazi u drugo kolo i bit će protivnik Marinu Čiliću. Verdasco nastavlja niz loših rezultata u zadnje vrijeme i ispada po treći put zaredom već u prvom kolu.

Argentinac Guido Pella s dva breaka brzo je uzeo prvi set protiv Francuza Richarda Gasqueta. Francuz se tek nedavno vratio na tour poslije ozljede. Odmah nakon prvog seta Gasquet je zatražio pomoć liječnika. Vidjelo se da ima problema kod kretanja i da postoji neki hendikep. Pokušao je nastaviti meč, međutim ponovo brzo gubi svoj servis i kod vodstva Pelle sa 2:1 predaje meč.

Njemački kvalifikant, stariji brat Zverev i dalje nastavlja sa odličnim rezultatima. Nakon što je prije dva tjedna već bio u četvrtfinalu mastersa u Šangaju i u Baselu niže pobjede. Nakon njih dvije u kvalifikacijama, bio je bolji od mlade nade američkog tenisa, Taylora Fritza. Oba igrača držala su svoje servise u prvom setu. Na kraju je odlučio tie break u kojem je Zverev bio nešto spretniji. Drugi set potpuna dominacija Nijemca koji više nije ispustio nijedan gem do kraja meča.

Ulogu favorita opravdao je treći nositelj turnira, Japanac Kei Nishikori. Japanac je u svakom poenu pokušavao nametnuti svoj ritam igre, a Lorenzi se branio i spašavao sve što je bilo moguće sa osnovne linije. Tako je u prvom setu trajala velika bitka za skoro svaki poen. Lorenzi je spasio sve break lopte sa kojima se suočio, čak njih šest. U tie breaku Nishikori ipak ne dopušta iznenađenje i prekrasnom paralelom završava prvi set. U drugom setu Japanac ima puno lakši posao i bez ikakvih problema upisuje drugu pobjedu ovdje na turniru u Baselu. On je time prvi igrač koji je ušao u četvrtfinale.

"Mislim da sam odigrao bolji meč nego u ponedjeljak. Posebno u drugom setu kada sam počeo igrati sve bolje. U prvom setu imao sam puno prilika, bilo je puno dugih izmjena poena, nisam ih iskoristio, a Lorenzi je bio jako čvrst u tom setu."

Prilikom jednog skoka, Robin Haase je osjetio bol u dijelu između trbuha i bedra lijeve noge. Morao je još na terenu sjesti na stolicu i nakon toga pružena mu je višeminutna lječnička pomoć, ali ipak je mogao nastaviti meč. Za Del Potra se već lagano može reći da je zasigurno veliki povratnik ove sezone, pa tako nastavlja i s pobjedama. Koliko je ozljeda utjecala na Hassea ne može se reći, ali Del Potro je bez većih problema uzeo pobjedu u dva seta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!