Nogomet

Cannavaro i Zidane složni: „Cristiano Ronaldo zaslužuje osvojiti Ballon d'Or“

Petar Jenjić • petak, 28.10.2016.
Cannavaro i Zidane složni: „Cristiano Ronaldo zaslužuje osvojiti Ballon d'Or“
Foto: EPA

Jedini defenzivni igrač koji je osvojio nagradu Ballon d'Or, Fabio Cannavaro, rekao je kako vjeruje da će nagradu ove godine uzeti Cristiano Ronaldo. Uz umirovljenog talijanskog nogometaša, istih je razmišljanja i sadašnji Ronaldov trener, Zinedine Zidane.

Prije deset godina, ispred Gianluigija Buffona i Thierryja Henryja, branič Fabio Cannavaro osvojio je prestižnu nagradu Ballon d'Or te postao prvi i dosada jedini obrambeni igrač koji je osvojio.

Kao svog je favorita umirovljeni talijanski nogometaš istaknuo napadača madridskog Reala, Cristiana Ronalda. Uz 51 pogodak prošle sezone, Ronaldo je vodio Real i Portugal do europskih naslova. „Cristiano Ronaldo zaslužuje osvojiti Ballon d'Or ove sezone, bez ikakve sumnje. Čak i da nije poentirao u posljednjih nekoliko utakmica, ne smijemo zaboraviti sve što je napravio ove godine.“, pričao je Cannavaro za španjolski list Marca i nastavio u sličnom tonu: „Carlo Ancelotti je znao reći da s njim osjeća kao da utakmicu započinje s rezultatskom prednošću.“

Isto razmišlja i sadašnji Ronaldov trener i dobitnik nagrade Ballon d'Or 1998. godine, Zinedine Zidane: „Znam kako to funkcionira, između svega radi se o čitavoj godini. Ronaldo je uspio ne samo na individualnoj razini, već i na razini čitave momčadi. Jako dobro zna da sve to dolazi iz njegovog napornog rada i rada njegovih suigrača.“

„Postavio je ljestvice tako visoko da svaku utakmicu koju završi bez pogotka, nastanu rasprave. S tim mora živjeti jer to je ono što fenomeni dobivaju, a on jest fenomen.“, zaključio je razgovor Zinedine Zidane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!