Tenis

Ivo Karlović nakon tri dramatična seta bez finala u Beču

Mihaela Bradovski • subota, 29.10.2016.
Ivo Karlović nakon tri dramatična seta bez finala u Beču
Foto: EPA

Francuz Jo-Wilfried Tsonga u dramatičnom meču koji je potrajao dva i pol sata eliminirao je Ivu Karlovića i ostavio ga bez plasmana u finale turnira u Beču...

Doslovno nijanse dijelile su Ivu Karlovića od finala u Beču. Imao je priliku, uzeo je prvi set, imao break prednosti u drugom, meč loptu u tie-breaku trećeg, ali meč je ipak otišao na stranu Francuza.

Jo-Wilfried Tsonga se nudio, Karloviću pružao priliku da ga pobijedi i prođe u finale, no hrvatski tenisač u ključnim trenucima nije dobro reagirao, čak je i dvostrukom servis pogreškom vratio Tsongu u meč u tie-breaku trećeg seta.

Prvi set uzeo je Karlović breakom u 11. gemu što je ujedno bila i prva break lopta za jednog od ove dvojice tenisača tijekom meča. Na servisu za set Ivo se malo mučio, ali ipak osvojio set sa 7:5.

U drugi set ušao je odlično i brzo poveo s 3:1, kod 4:2 imao je četiri break lopte s kojima je mogao riješiti pitanje prolaza, ali nakon što se Tsonga tu izvukao, dominirao je u nastavku seta i sa 7:5 izborio treći set.

Tamo je Francuz prvi došao do prednosti i poveo s 4:2, Karlović je odmah uzvratio i odluka je pala u tie-breaku. Tu je Karlović dva puta imao mini break prednosti, ali oba puta Tsonga se vratio. Francuz je spasio i meč loptu kod 6:5 i nakon što je Karlović kod 7:6 promašio volej, Tsonga je proslavio ulazak u finale.

Dva i pol sata igre i pobjeda Tsonge u meču u kojem je Karlović imao 22 asa, ali i 12 dvostrukih servis pogrešaka.

Tako je Francuz uzvratio Karloviću za poraz u Wimbledonu prošle godine te je ušao u finale gdje će igrati protiv Andyja Murrayja kojem je David Ferrer predao meč.

ATP Beč, polufinale:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 6) - Ivo Karlović (Hrvatska, 8) 5:7, 7:5, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!