Košarka

Double-double učinak Zubčića u porazu Saratova, dobar nastup Banića u pobjedi Uniksa

Petar Jenjić • nedjelja, 30.10.2016.
Double-double učinak Zubčića u porazu Saratova, dobar nastup Banića u pobjedi Uniksa
Foto: FaH

Danas su odigrane tri utakmice regionalne VTB lige. CSKA je nakon produžetka slavio protiv Saratova, za koji je Tomislav Zubčić odigrao odličnu utakmicu i ubilježio double-double učinak. Uniks je uz fantastičnog Keitha Langforda nadigrala Tsmoki Minsk, a u pobjedi je dobar nastup zabilježio i Marko Banić...

Odlična je utakmica odigrana u Saratovu gdje je istoimeni domaćin bio na korak do pobjede protiv CSKA, no Moskovljani su uspjeli izvući pobjedu u produžetku.

38 sekundi prije kraja imali su četiri poena prednosti. Zatim Tomislav Zubčić tricom smanjuje na minimalan zaostatak, Dimiri Kulagin pogađa tek jedno slobodno bacanje s druge strane, a produžetak Saratovu donosi Branden Frazier.

U produžetku su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu, a u posljednju je minutu Saratov ušao sa tri poena prednosti. Međutim, prvo je Cory Higgins s linije slobodnih bacanja smanjio na poen deficita, Saratov je promašio napad, da bi na isti način kao i Higgins, Nikita Kurbanov donio pobjedu svojoj momčadi.

Najefikasniji je kod CSKA bio Miloš Teodosić sa 22 poena, ali uz katastrofalan šut (6/9 za dva, 1/15 za tricu, slobodna bacanja 7/7) uz 11 skokova i osam asistencija, dok je Cory Higgins dodao 15 koševa (3/8 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 6/6).

Najbolji je kod Saratova bio Nicolas Minnerath sa 21 ubačajem (6/12 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i devet skokova, dok je Tomislav Zubčić završio susret sa 20 poena (3/7 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 8/10), 11 skokova i četiri asistencije.

Uniks Kazan nije imao prevelikih problema protiv Tsmoki Minska te je došao do pete pobjede i ostao na stopostotnom učinku. Utakmica je praktički bila riješena nakon prvih deset minuta, koje je momčad iz Kazana dobila rezultatom 33:10. Do kraja je preostalo tek odraditi posao.

Briljantan je bio Keith Langford koji je susret završio sa 42 poena (9/10 za dva, 5/10 za tricu, slobodna bacanja 9/9), pet skokova i šest asistencija. Marko Banić za 15 minuta na parketu ubacio je 12 poena (4/5 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 1/1) uz jedan skok.

Kod gostiju je najefikasniji bio Aliaksandar Semianiuk koji je ubacio 19 koševa (7/11 za dva, slobodna bacanja 5/7) uz pet skokova.

Na maksimalnom je učinku ostala i momčad Zenita koja je kod kuće nadigrala košarkaše Rige. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Zenit se u nastavku počinje odvajati,a posljednju su četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 28:14.

Do pobjede su ih sa po 21 ubačajem predvodili Janis Timma (3/4 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i Ryan Toolson (3/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 6/6).

U redovima Rige je najbolji bio Janis Blums, također sa 21 poenom (3/6 za dva, 5/7 za tricu).

VTB liga:
Saratov – CSKA 103:104 (nakon produžetka)
Uniks Kazan – Tsmoki Minsk 98:71
Zenit St. Peterburg – VEF Riga 90:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!