Tenis

Ivo Karlović kroz tie-breakove do dvoboja s Čilićem

Branimir Korać • utorak, 01.11.2016.
Ivo Karlović kroz tie-breakove do dvoboja s Čilićem
Foto: EPA

Ivo Karlović preskočio je prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Parizu. U prvom kolu igrao je protiv kvalifikanta iz Srbije Dušana Lajovića kojeg je svladao s dva puta po 7:6...

U drugom kolu Masters 1000 turnira u Parizu imat ćemo hrvatski dvoboj. Ivo Karlović svladao je u prvom kolu Dušana Lajovića i za mjesto u osmini finala igrat će protiv Marina Čilića.

Karlović je s Lajovićem imao tijesan meč, odlučivali su tie-breakovi, a oba su otišla na stranu hrvatskog tenisača. U prvom setu bio je bolji sa 7:4 dok je u drugom Lajović uzeo poen više u 13. igri, ali to je bio maksimum koji je napravio.

S ovim protivnikom Karlović je igrao već dva puta ove godine, prvo ga je svladao u Istanbulu također kroz tie-breakove u dva seta, a drugi put Lajović mu je predao meč u drugom setu u Los Cabosu kod rezultata 6:2, 1:1.

U Parizu Ivo je u prvom setu spašavao dvije break lopte u šestom gemu dok su u ostatku seta obojica čvrsto držali svoj početni udarac. U tie-breaku presudio je mini break kod 2:2 nakon čega je hrvatski tenisač otišao do pobjede.

U drugom setu Karlović je bio bliže oduzimanju servisa, dok na svom početnom udarcu nije imao problema, stigao je do dvije break lopte u dva gema, ali nije ih iskoristio. Zato je u tie-breaku imao gotovo identičan ishod kao u prvom, jedan mini break i prolaz u drugo kolo.

Bit će to posebno važan dvoboj za Čilića koji je u borbi za odlazak na završni turnir sezone u Londonu, a Karlović mu zasigurno neće biti lagan protivnik. Tomaš Berdych preskočio je prvu prepreku u tri seta protiv Joaa Souse, a Berdych je onaj čije rezultate Marin posebno prati.

ATP Pariz, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Dušan Lajović (Srbija, Q) 7:6(4), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7701.11.2016. u 21:06
    Bravo Ivo!
    Duje77
  • Kojot_5001.11.2016. u 20:12
    a ono, ništa neočekivano , bravo Ivo
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik01.11.2016. u 19:42
    Tako se to radi Ivo. A sada, neka bolji pobjedi.
    Obrisan korisnik