Košarka

Cibona bez Žižića poražena u završnici od Avellina

Branimir Korać • utorak, 01.11.2016.
Cibona bez Žižića poražena u završnici od Avellina
Foto: FaH

Nakon što su uspješniji bili Iberostar s Tenerifa i Mega Leks, Avellino je učinio isto i upisao pobjedu protiv Cibone. Slično kao protiv Mega Leksa, Cibona je pala u samoj završnici, imala napad za pobjedu, ali nije pogodila i gosti slave 84:83...

Cibona je drugi put zaredom poražena u Europi u susretu iz kojeg je trebala izaći neporažena. Nakon što je tijesno izgubila protiv Mega Leksa ubačajem Ognjena Jaramaza i samoj završnici, protiv Avellina presudio joj je Marques Green tricom 20 sekundi prije kraja.

Tri utakmice - tri poraza, onaj prvi protiv Iberostara bolan zbog nekonkurentnosti i ogromne razlike, posljednja dva zbog načina na koji su upisani. U oba slučaja Cibona je imala zadnji napad i nije ih iskoristila.

Protiv Avellina odgovornost je preuzeo Elijah Johnson koji podiže kvalitetu igre i mogao je postati junak, ali tri sekunde prije kraja nije pogodio i Avellino je slavio.

U ovom susretu Damir Mulaomerović nije imao na raspolaganju Antu Žižića što je bio velik hendikep, no i bez njega Cibona se dobro držala i šteta je što nije uspjela napraviti više.

U vrlo izjednačenom dvoboju Avellino je pitanje pobjednika mogao riješiti ranije, u zadnje dvije i pol minute ušao je s ugodnom prednosti 79:72 nakon nekoliko nepotrebnih ispadanja domaćina u obrani, no onda se vrlo brzo susret okrenuo.

Trebalo je tek nešto više od minute Cibosima da naprave seriju 8:0 i preuzmu vodstvo da bi gosti u završnici poravnali preko Fesenka s linije slobodnih bacanja.

Johnson uzvraća i ubacuje za 83:81 da bi 22 sekunde prije kraja Green pogodio tricu koja je odlučila pobjednika.

Američki bek predvodio je Cibonu s 22 poena, a Emir Sulejmanović u najboljem nastupu u dresu Cibone dodao je 16 poena i pet skokova. Kod gostiju Parlato s 22 te Leunen i Fesenko s po 16 poena bili su najučinkovitiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.11.2016. u 22:08
    Mula ne bi smio mirno spavati, jer taj koš koji im je falio za produžetke je bila njegova tehnička.
    narada108