Tenis

Marin Čilić za sat i pol do pobjede protiv Ive Karlovića i mjesta u osmini finala

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2016.
Marin Čilić za sat i pol do pobjede protiv Ive Karlovića i mjesta u osmini finala
Foto: EPA

Svaka pobjeda Marina Čilića u Parizu, korak je bliže plasmanu na završni turnir sezone u Londonu. Ždrijeb je htio da u drugom kolu igra protiv Ive Karlovića kojeg je svladao u dva seta...

Marin Čilić još se malo približio plasmanu na završni Masters u Londonu, u drugom kolu turnira u Parizu svladao je Ivu Karlovića sa 7:6, 6:2, a u trećem kolu ima priliku eliminirati jednog od konkurenata, Davida Goffina.

Goffin da bi vidio London, mora otići jako daleko i bit će ovo vrlo važan meč za obojicu. Čilić je u sjajnoj formi, pokazao je to i prošlog tjedna u Baselu, ali Goffin je igrač s kojim Marin nema dobre uspomene, izgubio je u sva tri ovogodišnja meča i to uz samo jedan osvojen set, početkom godine u Davis Cupu.

Protiv Karlovića Marin je bio pod velikim pritiskom, znao je da ga poraz praktički izbacuje iz igre za London, a s druge strane stajao je protivnik koji je prošlog tjedna igrao u polufinalu Beča. Karlović je odigrao dobar meč, namučio je Marina, ali do pobjede nije došao.

U prvom setu Karlović je u dva navrata imao break lopte, ali Čilić se izvukao, jednako kao i Ivo kod 5:4 kada je Marin imao 15:40. Odluka je pala u 13. igri gdje je Marin iskoristio tek četvrtu set loptu i s 9:7 stigao do prvog seta.

Nastavak je bio jednostavniji za Čilića. Karlović se držao do 2:2 i nakon toga izgubio servis te potpuno pao. Do kraja seta nije uzeo niti jedan gem i Marin je prošao u osminu finala.

Za Karlovića ova sezona je završena, preostaje mu još nastup u finalu Davis Cupa zajedno s Čilićem protiv Argentine.

ATP Pariz, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(7), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2016. u 20:05
    Ne treba kalkulirati nego dobiti prvo Goffina, a onda protiv Đokovića probati nešto (iako svi znamo da tu nema kruha). Ajmo Marine.
    Obrisan korisnik
  • interreg02.11.2016. u 19:43
    Tako je Lori Veruda: Marin pobjedom prestize Thiema (20tak bodova) i rjesava se Goffina. Stvarno bi onda sve trebalo poci po djavlu da ga dvojica prestignu. to je moguce samo ako Tsonga pobjedi u Finalu protiv Berdicha. Berdichu polufinale nebi bilo dovoljno.
    interreg
  • Obrisan korisnik02.11.2016. u 17:22
    Znači, ako pobijedi Goffina, pretiče Thiema i London je tu (u jednom meču rješava i Goffina i Thiema). Ako bude igrao kao što je igrao finale Basela i danas protiv Ive lako moguće da će pobijedit Goffina. Ipak, kod Marina se nikad ne zna....
    Obrisan korisnik
  • vjesu02.11.2016. u 17:07
    Thiem je zasad sedmi. Ako Marin pobjedi Goffina on ide ispred Thiema. Realno je ocekivati da i Thiem i Cilic idu u London. Jer Berdych treba najmanje polufinale da preskoci Marina (a cetvrtfinalu ga ceka Murray, ako dodu do tamo) a Tsonga i Goffin (Bautista i Poullie mislim nisu vrijedni spomena)... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik02.11.2016. u 16:50
    Šta je s Dominikom Thiemom? Ni on nije siguran za London, a danas je izgubio od Socka? Kako s njim stvari stoje?
    Obrisan korisnik