Tenis

Argentinci s nepromijenjenim sastavom u lov na Srebrnu Salataru

Jurica Godina • srijeda, 02.11.2016.
Argentinci s nepromijenjenim sastavom u lov na Srebrnu Salataru
Foto: EPA

Gotovo dva tjedna prije krajnjeg roka, argentinski izbornik Daniel Orsanic objavio je s kojom će četvoricom igrača namjeravati osvojiti prvi, povijesni Davisov kup u zagrebačkoj Areni krajem ovog mjeseca.

Orsanic je za finale znamenitog natjecanja nominirao kvartet koji je u polufinalu svladao Veliku Britaniju na vrućem gostujućem terenu u Glasgowu.

Prva ploča je Juan Martin del Potro, a svestrani sastav u kojem svaki od igrač može odigrati i singl i parove dopunjuju Federico Delbonis, Guido Pella i Leonardo Mayer.

Uzde Gaučosa su usmjerene u teniski lik i djelo Juana Martina del Potra. No, s obzirom da je del Potro prvi argentinski reket, što znači da će s prvim hrvatskim igračem igrati u nedjelju, teško ga je očekivati u subotnjim parovima. Vjerojatniji su izbor su Delbonis i Mayer, no i Pella također može odigrati par, tim više što posljednjih tjedana igra u kombinaciji s Delbonisom na ATP Touru, doduše bez značajnijih rezultata.

Orsanic, nekoć specijalist za parove, inače hrvatskog podrijetla, također će imati široki izbor za mečeve druge ploče u petak i nedjelju (bude li to potrebno). Izbornik očito izrazito vjeruje Mayeru, koji nije plasiran među 100 najboljih, a u ovoj ATP sezoni ne bilježi dobre rezultate. No, Mayer je u polufinalu donio zaključnu pobjedu protiv Velike Britanije.

Niti jedan od trojice kandidata za poziciju drugog igrača nije u formi. Pella mjesecima igra vrlo loše, a dvoranski uvjeti mu ne odgovaraju. Rođeni je zemljaš i znatno je opasniji na toj podlozi jer u bržim uvjetima njegovo pomanjkanje agresivnosti je prevelika mana.

Delbonis je ipak posljednjih tjedana najbolji argentinski igrač uz del Potra. Bio je junak četvrtfinala protiv Italije, no, primjerice, lani je u polufinalu izgubio odlučujući meč od Stevea Darcisa.

Argentina cijele Davis Cup sezone - gostuje. Uz sve tri pobjede. Omjer 3-0 ima i u povijesti ogleda s Hrvatskom. Ali nikada ta prijestolnica južnoameričkog tenisa nije osvojila najveći trofej. Ni Guillermo Vilas nije u tome uspio, kao ni Toranj iz Tandila prije pet godina. Hoće li možda ovaj put?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2016. u 09:05
    Nasi asovi Cilic i Karlovic ne trebaju da se boje simpaticnog Del Potra; njihova forma u zavrsnici sezone je vise nego zadovoljavajuca. Hrvatska je favorit!
    Obrisan korisnik