Košarka

Rose: "Igrač kojeg sada vidite je mnogo zreliji"

Petar Jenjić • četvrtak, 03.11.2016.
Rose: "Igrač kojeg sada vidite je mnogo zreliji"
Foto: Davor Sajko

Pred košarkašima New York Knicksa u petak je dvoboj protiv Chicago Bullsa, a susret je najavio i nekadašnji igrač te momčadi i MVP iz sezone 2010./11. Derrick Rose...

Derrick Rose sutra se vraća u Chicago sa svojim Knicksima. Najkorisniji igrač iz sezone 2010./11. ne očekuje ovacije navijača Bullsa: "Bilo bi nestvarno kada bi me dočekale ovacije, ali znam da će biti dosta povika. Sve je to dio igre i dio sporta. To neće utjecati na moju igru i kako žarko želim pobijediti."

Nakon sedam sezona provedenih u Chicago Bullsima, Rose će prvi put igrati protiv kluba koji ga je izabrao kao prvi pick na draftu 2008. godine: "Nema zle krvi između mene u organizacije. Potpuno razumijem biznis ove igre i još jednom ponavljam, nema zle krvi.", rekao je Derrick Rose, koji je bio proglašen i novakom godine. Međutim nakon osvajanja već spomenute MVP nagrade 2010./11., došlo je do brojnih ozljeda i otada je odigrao manje od polovice utakmice.

Ovoj će utakmici svakako pristupiti drugačije: "Ranije sam bio tek sirovi talent i nemaran igrač. Igrač kojeg vidite sada je mnogo zreliji. Moj IQ u igri je narastao i više ne moram raditi stvari koje sam radio u prošlosti. Izgledao bih poput luđaka kada bi sada uzimao neke šuteve koje sam uzimao u Chicagu. Nema više potrebe za tim."

Knicksi su slabo otvorili ovu sezonu te nakon četiri odigrane utakmice imaju tek jednu pobjedu: "Pokušavamo biti bolji iz dana u dan. Takav nam je pristup u svakoj utakmici i svakom treningu, ali treba nam vremena da sve dovedemo na svoje mjesto.", zaključio je Derrick Rose.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!