Nogomet

VIDEO: Kalinić i dalje puni mreže, ponovno zabio Liberecu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Kalinić i dalje puni mreže, ponovno zabio Liberecu
Foto: EPA

Skupina J donijela je nove pobjede za Fiorentinu i Qarabag koji su napravili veliki korak prema prolazu u sljedeću fazu natjecanja...

Skupina J

Fiorentina - Liberec 3:0
Iličić 30., Kalinić 43., Cristoforo 73.

PAOK - Qarabag 0:1
Michel 69.

Ljestvica:
1. Fiorentina 10
2. Qarabag 7
3. PAOK 4
4. Liberec 1

Nikola Kalinić ne prestaje zabijati. U četiri ovosezonska nastupa u Europi, jedino protiv PAOK-a u prvom kolu nije se upisao među strijelce, ali to je nadoknadio u Češkoj gdje je postigao dva pogotka i nakon novog gola Liberecu na prosjeku je od gola po utakmici.

Česi su u Firenzu doputovali samo s jednim osvojenim bodom, a prave prilika za poboljšavanje bodovnog konta nije bilo. Sousina momčad dominirala je susretom i slavila s 3:0.

Što goste očekuje, vidjelo se vrlo rano, već u 15. minuti kada je Josip Iličić zatresao vratnicu. Bolje sreće bio je 15 minuta kasnije, doduše i u boljoj prilici. Izborio je kazneni udarac koji je sam i izveo te doveo Fiorentinu u vodstvo.

U 43. minuti velika pogreška gostujuće obrane, Nikola Kalinić došao je do lopte na 20-ak metara od Slovanovog gola i onda rutinski zabio za 2:0.

Susret je odlučen u 73. minuti kada je Sebastian Cristoforo lijepim udarcem s nekih 20 metara pogodio suprotni kut i postavio konačnih 3:0.

Kalinića je u 86. minuti zamijenio Bernardeschi, a Hrvoje Milić odigrao je cijelu utakmicu.

Za iznenađenje pobrinuo se Qarabag koji je u gostima bio bolji od PAOK-a. Više se očekivalo od domaćina koji je sada u vrlo nepovoljnoj situaciji što se tiče borbe za drugo mjesto u skupini. Qarabag ga je svladao oba puta i ima tri boda više dok je Fiorentina daleko naprijed.

U prvom poluvremenu u Solunu pogodaka nije bilo, a odluka je pala u drugom dijelu kada je u 69. minuti obrana domaćina ostavila puno vremena i prostora Michelu, on se namjestio i opalio s 18 metara te zabio za pobjedu.

Kod domaćina cijelu utakmicu odigrao je bivši igrač Rijeke Marin Leovac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!