Nogomet

Mourinho: "Igrali smo kao da je prijateljska utakmica", Advocaat: "Mogli smo zabiti još golova"

Petar Jenjić • petak, 04.11.2016.
Mourinho: "Igrali smo kao da je prijateljska utakmica", Advocaat: "Mogli smo zabiti još golova"
Foto: EPA

Nogometaši Fenerbahčea slavili su na domaćem terenu protiv Manchester Uniteda 2:1, a osvrt su na utakmicu dali treneri Jose Mourinho i Dick Advocaat...

Nakon razočaravajućeg nastupa prošli vikend protiv Burnleyja, nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u četvrtom kolu Europske lige na gostovanju kod Fenerbahčea. Trener Crvenih vragova Jose Mourinho tvrdi da je sve u pristupu: "Naš je problem započeo u našem stavu prema ovoj utakmici. Fenerbahče je igrao kao da su u finalu Lige prvaka, dok smo mi igrali kao da je prijateljska utakmica. To je realnost onoga kako smo počeli utakmicu."

"Ono što me još više razočaralo je to što sam imao dosta iskustva igranja protiv turskih momčadi. Igrao sam s Real Madridom dva puta i s Chelseajom pa i s Portom te time prenosim svoja iskustva na svoje igrače. Prema njima, kada god igramo protiv njih kod kuće, uvijek je lako. Pobijedimo 2:0, 3:0, 4:0. Dođeš u Tursku pa bude sasvim druga priča.", nastavio je Mourinho. U 30. je minuti zbog ozljede izgubio Paula Pogbu, kojeg je zamijenio Zlatan Ibrahimović

"Započeli smo utakmicu prilično pospano. Znam da imamo problema kada smo u gostima, a posebno kada smo bez dva centralna braniča. Nogometna igra počinje s golmanom i dva snažna stopera. Mi igramo s dva lijeva beka kao stoperima, a posebno ističem Blinda koji igra na desnoj strani, što je još kompliciranije."

Fenerbahče je poveo već u drugoj minuti sjajnim pogotkom : "Imali su početni udarac i krenuli odmah prema naprijed. Sudac im dosudi slobodan udarac, oni ga brzo izvedu, lopta dođe do Sowa koji zabija gol i tada bude potpuno druga priča. Tada su oni bili gdje su željeli biti, u prednosti i kontroli utakmice, mogu se potpuno povući i braniti i čekati kontre. Mogu napraviti par prekršaja, pritisak na suce, zaustaviti igru, ukrasti vrijeme i isprovocirati nekakav konflikt."

"Sigurno to nije njihova krivica, već naša što smo im dopustili da povedu. Onda je očito da kada su zabili i drugi gol, igrači su pokušali sve da se približe i izjednače. Međutim, mislim da to nismo ni zaslužili.", zaključio je Jose Mourinho.

Trener Fenerbahčea, , očekivano je bio zadovoljan predstavom svoje momčadi: "Uvijek postoji razlika kada igrate u gostima ili kod kuće. Čak smo i u Manchesteru prvih pola sata odigrali jako dobro, a onda su oni imali dva penala unutra pet minuta."

"Ponekad trebate i malo sreće, ali mislim da smo odradili jako dobru utakmicu. Kada smo imali loptu nismo se bojali napasti. Zabili smo dva gola, ali smo mogli još četiri ili pet.", zaključio je Advocaat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!