Košarka

Hornacek: "Porzingis mora dobivati više lopti"

Petar Jenjić • petak, 04.11.2016.
Hornacek: "Porzingis mora dobivati više lopti"
Foto: EPA

New York Knicksi loše su započeli ovu sezonu, kako u obrani tako i u napadu. Jedan od problema ove sezone je i manje lopti za Kristapsa Porzingisa, a o tome je govorio i trener Jeff Hornacek...

"Moraju raditi puno bolji posao i prosljeđivati mu loptu kada ima mismatch. Nekoliko se puta dogodilo da ga čuva niži igrač, a nismo ga nužno tražili, već nekog drugog. Ubuduće kada dođe do mismatcha moramo odigrati dodavanje prema njemu, da on završi akciju.", rekao je trener Knicksa, Jeff Hornacek, nakon poraza od Houston Rocketsa.

Porzingis je promašio sva četiri šuta u spomenutoj utakmici te je tek po drugi puta u karijeri ostao bez ubačaja iz igre. Prema pričama prije sezone moglo se pretpostaviti da će Latvijac dobivati manje lopti, posebno kada bude u igri s Derrickom Roseom, koji je uz Carmela Anthonyja igrač koji troši najviše lopti.

Dan ranije porazili su ih Pistonsi, koji su u prvom poluvremenu ubacili 64 poena, dva manje od Rocketsa u srijedu. Od početka sezone, protivnici Knicksa ubacili su 30 ili više poena u polovici odigranih četvrtina. Joakim Noah i Derrick Rose se svakako slažu da mogu bolje: "Ako ne budemo izašli na teren i igrali obranu, protivnici će nas nastaviti razbijati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu04.11.2016. u 14:28
    Jednostavno neuravnotezena ekipa. Sad su jos doveli Rosea koji isto trosi puno lopti tako da timska igra, koja je prije krasila Knickse, pada u vodu. Nista oni i ove sezone nece napraviti, nazalost.
    vjesu
  • raz_bojnik04.11.2016. u 14:13
    Ne sjećam se koju su sezonu dobro odigrali, da bi ovo bila neobična situacija.
    raz_bojnik