Košarka

Durant: „Učim iz svake situacije i moje je srce uvijek na pravom mjestu, a tko mi ne vjeruje, ide njemu na dušu“

Petar Jenjić • petak, 04.11.2016.
Durant: „Učim iz svake situacije i moje je srce uvijek na pravom mjestu, a tko mi ne vjeruje, ide njemu na dušu“
Foto: EPA

Kevin Durant osvrnuo se za Vertical na sinoćnju pobjedu Golden State Warriorsa protiv svojeg bivšeg kluba, Oklahoma City Thundera...

Prije pet mjeseci je ime Kevina Duranta postalo omraženo kod svakog navijača Oklahome pa i mnogih neutralnih promatrača. Nešto što mnogi ni danas ne mogu shvatiti, prelazak u najbolju organiziranu momčad u ligi, Golden State Warriorse.

Međutim, emocije kod Duranta nisu radile pa se odlučio na taj korak jer je zov NBA prstena jači od svega. Noćas je bio najbolji igrač u pobjedi svog novog kluba protiv bivšeg i pokazao je, na neki način, „srednji prst“ svim mrziteljima ubacivši 39 poena u pobjedi 122:96.

„Tih osam godina ne mogu izbrisati. Svi imaju duhove prošlosti pa tako i ja. Oni uvijek lebde negdje oko nas. To je nešto što nikada neću zaboraviti i nešto što nikada neće otići. Samo pokušavam ići dalje, gledati prema naprijed, ali isto tako shvaćam da je prošlost ta koja me formirala u ono tko sam danas. Nikada taj dio života neću baciti u smeće. Sada sam u nečem novom , pokušavam biti još bolji, kao košarkaš i kao čovjek. Pokušavam ići naprijed, a to je najvažnija stvar u životu.“, rekao je Durant u razgovoru za Vertical.

Russell Westbrook na utakmicu je došao obukavši narančastu majicu na kojoj piše „Službeni fotograf“ (fotografiranje je Durantov omiljeni hobi izvan košarkaških terena). Međutim, u konačnici to ništa nije značilo.

Bez obzira koliko vremena prošli, ljubav i naklonost Oklahome više neće dobiti jer sada pripada nekom drugom: „Pokušao sam to što bolje riješiti s organizacijom. Znam da su navijači emocionalni i previše uznemireni zbog toga. Samo sam čovjek, svi radimo greške. Znam da sam neke stvari mogao napraviti drugačije, ali većim dijelom ne žalim ni zbog čega. Učim iz svake situacije i moje je srce uvijek na pravom mjestu, a tko mi ne vjeruje, ide njemu na dušu.“

Durant protiv Oklahome neće igrati sve do siječnja, a do veljače neće igrati u Oklahoma Cityju: „Nije sve savršeno, ali kada si u dobrom okruženju sa stvarima se možeš lakše nositi. Nije stvar u tome za koga ja igram niti koliko koševa zabijem, već kada počneš gledati na sebe i što ti želiš, a ne što će drugi ljudi reći.“, zaključio je Durant razgovor za Vertical.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!