Košarka

VIDEO: Steph Curry za povijest, s 13 trica potopio Pelicanse

Branimir Korać • utorak, 08.11.2016.
VIDEO: Steph Curry za povijest, s 13 trica potopio Pelicanse
Foto: EPA

Još jedna povijesna izvedba Stephena Curryja, ovaj put srušio je rekord po broju ubačenih trica u jednoj utakmici što je donijelo pobjedu Warriorsima protiv Pelicansa...

Thunder za novu pobjedu nije trebao ogroman napadački učinak Russella Westbrooka. Ovaj put šut mu nije bio jača strana i poene su na sebe preuzeli drugi. Bez obzira na to, Thunder je glatko slavio protiv Miamija 97:85 i tako stigao do šeste ovosezonske pobjede.

Oklahoma City imao je na poluvremenu prednost od osam poena, Miami se uspio približiti na minus četiri, ali nakon toga uslijedila je serija domaćina čak 20:0 što je definitivno odlučilo pobjednika. Westbrook u posljednjoj četvrtini čak nije niti igrao.

"Russell je sjajan igrač i na ovaj ili onaj način ostavit će trag na utakmici. Kao protivnik morate pronaći način kako se nositi s tim, a mi nismo uspjeli", smatra Eric Spoelstra.

Westbrook je na kraju ubacio 14 poena uz šut 5/16, ali je tome dodao 11 asistencija i pet skokova. Enes Kanter upisao je 24 poena i deset skokova, Victor Oladipo 17 poena, a Domantas Sabonis 15 poena i deset skokova. Kod Miamija James Johnson ubacio je 18 poena uz šest skokova, a po 11 poena dodali su Luke Babbitt, Goran Dragić i Willie Reed.

Odličan ulazak u sezonu imaju i Clippersi koji su također na šest pobjeda i jednom porazu, a šesta je stigla na njihovom parketu protiv Detroit Pistonsa. Pistonsi su trebali predstavljati težeg protivnika, ali sjajan šut za tricu domaćina 13/25 "uništio" je utakmicu.

Ovo je čak 11. uzastopna pobjeda Clippersa u međusobnim dvobojima i najbolji start ove franšize u neku sezonu. Sve je bilo jasno vrlo brzo, već prva četvrtina otišla je na stranu Clippersa s visokih 33:15 nakon čega je prednost dodatno rasla i do najviših 43 razlike u zadnjoj dionici.

"Čak i kada vodite 20-30 razlike, ne smije biti opuštanja, morate nastaviti kao da se ništa nije dogodilo", rekao je Blake Griffin, a njegovi suigrači to su i potvrdili na parketu.

Chris Paul predvodio je Clipperse s 24 poena, osam asistencija i šest skokova, JJ Redick ubacio je 20 poena, a Blake Griffin 13 uz deset skokova i devet asistencija. Kod poraženih Andre Drummond bio je na 15 poena i 12 skokova dok je Jon Leuer dodao 14 poena i šest skokova.

Wizardsi se i dalje muče, a novi poraz upisali su na svom parketu protiv Houston Rocketsa. James Harden imao je loše prvo poluvrijeme, ali unatoč tome stigao je do četvrte uzastopne utakmice s 30+10 učinkom.

Frustracija u Washingtonu je očita pa je tako John Wall ranije napustio parket nakon što je isključen 33 sekunde prije kraja uz objašnjenje da se vulgarno ponio prema sucu nakon što je prvotno došlo do kontakta između njih dvojice.

Susret je prelomila serija Houstona 12:0 u zadnjoj četvrtini koja je odvela Rocketse na 106:95 nešto manje od tri i pol minute prije kraja poslije čega se domaćin nije mogao vratiti.

Harden je na kraju završio s 32 poena, 15 asistencija i šest skokova, a Ryan Anderson dodao je 23 poena i sedam skokova. Kod Washingtona John Wall ubacio je 21 poen uz osam asistencija i pet skokova, po 20 poena dodali su Otto Porter (osam skokova) i Bradley Beal, a Marcin Gortat bio je na 14 poena i 12 skokova.

Tri dana nakon što je šutirao tricu 0/10, Steph Curry srušio je NBA rekord. Protiv New Orleans Pelicansa šutirao je za tricu nevjerojatnih 13/17 i srušio rekord od 12 pogođenih trica koji su držali Kobe Bryant i Donyell Marshall. Pelicansi protiv takvog Curryja nisu imali šanse iako su se odlično držali.

"Ne možete tu ništa napraviti, samo je bio Steph", kratko i jasno objasnio je Anthony Davis koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ali Pelicansi su ponovno ostali bez pobjede i imaju omjer 0-7.

13. tricu Curry je pogodio dvije i pol minute prije kraja nakon čega su uslijedile ovacije, a i sam je bio svjestan što je u tom trenutku napravio.

Susret je završio s čak 46 poena te po pet skokova i asistencija, a Klay Thompson dodao je 24 poena. Kod Pelicansa Davis je bio na 33 poena i 13 skokova, E'Twaun Moore upisao je 15 poena i pet asistencija, a Tim Frazier 13 poena i deset asistencija.

Iako su nastupili bez Georgea Hilla, Jazzeri su lakoćom prošli kroz Philadelphiju i upisali visoku pobjedu 109:84. Nikakve šanse domaćin nije imao protiv raspoloženih gostiju koji su posebno dobro izgledali u drugom poluvremenu.

Gordon Hayward vratio se u pravom izdanju, njegovim povratkom Jazzeri su dobili dodatnu kvalitetu i ne smatraju ih bez veze momčadi koja bi morala u doigravanje, a tamo bi mogla napraviti dosta nereda.

Hayward je na kraju upisao 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, Rodney Hood dodao je 18 poena, a Derrick Favors 16 poena i 14 skokova. Kod Sixersa Jahlil Okafor ubacio je 15 poena, Joel Embiid 14 poena uz devet skokova, a Dario Šarić za 23 minute ubacio je četiri poena (2/6 za dva) uz po dva skoka i asistencije.

Poraz je upisao i Hezonjin Orlando koji je izgubio s visokih 112:80 u Chicagu. Velike serije domaćina odlučile su pobjednika, prvo su Bullsi napravili 17:0 da bi preuzeli vodstvo na kraju prve četvrtine, a zatim su u trećoj dionici bili bolji s 27:11 i riješili pitanje pobjednika.

Klupa gostiju uz dodatak Evana Fourniera sudjelovala je u tom stvaranju velike razlike, obrambeno nije napravila puno i Bullsi su iskoristili kvalitetu te odnijeli visoku pobjedu.

Hezonja je za 21 minutu ubacio devet poena, šutirao je 3/7 za dva i 1/6 za tri, a tome je dodao i tri skoka i dvije asistencije. Aaron Gordon s 15 poena predvodio je goste, a Fournier je dodao 13 poena. Priliku je dobio i Damjan Rudež koji je u deset minuta ostao bez poena (0/2 za dva) uz skok, asistenciju i osvojenu loptu.

Kod pobjednika Jimmy Butler ubacio je 20 poena uz sedam asistencija i pet skokova, a po 16 poena dodali su Taj Gibson (11 skokova) i Dwyane Wade.


NBA:
Oklahoma City Thunder - Miami Heat 97:85 (Enes Kanter 24p, 10sk / James Johnson 18p, 6sk)
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 114:82 (Chris Paul 24p, 8as, 6sk / Andre Drummond 15p, 12sk)
Washington Wizards - Houston Rockets 106:114 (Otto Porter Jr. 20p, 8sk / James Harden 32p, 15as, 6sk)
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 116:106 (Stephen Curry 46p, 5sk, 5as / Anthony Davis 33p, 13sk)
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 84:109 (Jahlil Okafor 15p / Gordon Hayward 20p, 7sk, 5as)
Chicago Bulls - Orlando Magic 112:80 (Jimmy Butler 20p, 7as, 5sk / Aaron Gordon 15p)
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 122:100 (Kemba Walker 24p, 10as / CJ Miles 23p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!