Nogomet

Odgovor Mostu: "HNS se pridržava Zakona o sportu"

hns.family • utorak, 08.11.2016.
Odgovor Mostu: "HNS se pridržava Zakona o sportu"
Foto: FaH

Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu.

Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu. Nakon što je zbog iste greške u nedjeljnoj tv emisiji jedan poznati novinar ispao smiješan, vidimo da uvaženi zastupnici nisu učili iz njegove greške i dalje nastavljaju sijati neargumentirane objede.

Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge.

Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona.

Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona.

Konačno, ovdje se ne radi o pitanju da li je neki zakon dobar ili loš (a Zakon o sportu s izmjenama je loš i neustavan, što tvrde sve hrvatske sportske krovne organizacije, ne samo HNS), već da li se primjenjuje ili ne. Obveza je svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona. Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu. Nismo sigurni da oni koji tvrde suprotno čine to isto.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor09.11.2016. u 12:04
    citat "a Zakon o sportu s izmjenama je loš i neustavan, što tvrde sve hrvatske sportske krovne organizacije, ne samo HNS" kraj citatao tome dal je zakon neustavan odlučuje Ustavni sud RH a ne sportske krovne organizacije,a dok je gazda hrvatskog nogometa ujedno i donator hdz-a onda je svaki zakon... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik09.11.2016. u 11:43
    Bravo Pacak! Uspio si u nemogućem: potonuti u mojim očima još koju stepenicu niže. Argumenti HNS-a kojim dokazuju da se pridržavaju Zakona su slijedeći: 1. Pridržavamo se zakona; 2. Ovi koji nas napadaju nisu u pravu i lažu; 3. Zakon nije dobar. Zvuči kao Donald Trump. Bože u kakvom svijetu živimo
    Obrisan korisnik
  • 280408.11.2016. u 23:13
    U Hrvatskoj nisu važni argumenti nego naklapanja. Strašno.
    2804
  • Obrisan korisnik08.11.2016. u 21:08
    ima tema HNS - kronologija jednog kriminala na nogometnom podforumu. opsežno objašnjeno. ako zaista postoji neki Ralph iz simpsona koji se pita čime se to pobogu kriminalna organizacija HNS ogriješila o zakon.
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5008.11.2016. u 19:24
    Topic vicevi je na podforumu "sve je relativno".
    Kojot_50