Košarka

VIDEO: Bogdanović najefikasniji u teškom porazu Netsa, Šarić također dvoznamenkast

Branimir Korać • utorak, 15.11.2016.
VIDEO: Bogdanović najefikasniji u teškom porazu Netsa, Šarić također dvoznamenkast
Foto: EPA

Bogat NBA program u noći s ponedjeljka na utorak donio je visoke poraze momčadi za koje nastupaju hrvatski igrači. Najteže su stradali Brooklyn Netsi...

Nakon što u posljednje dvije utakmice nije dobio niti sekundu, Mario Hezonja na gostovanju kod Indiana Pacersa dobio je pet minuta, promašio svih pet šuteva te upisao skok i asistenciju. Hezonja je dobio priliku kada je sve već bilo poznato, ali kao i ostatak Orlandove momčadi bio je daleko od dobrog izdanja.

Igrao je i Damjan Rudež koji je pak dobio 13 minuta i ispalio jednu tricu te pogodio. Rudež je tome poput Hezonje dodao skok i asistenciju. Inače, bio je to povratak Franka Vogela u Indianu, nije protekao dobro, njegova bivša momčad bila je uspješnija.

"Moramo pronaći izlaz iz ove situacije, nije dobro niti u napadu, a niti u obrani", kratko je prokomentirao Vogel, s razlogom nezadovoljan izdanjem svojih igrača.

CJ Miles predvodio je Indianu sa 16 poena, a po 13 poena dodali su Paul George (šest skokova i pet asistencija) i Monta Ellis. Kod gostiju starteri su bili posebno neraspoloženi, Nikola Vučević šutirao je 1/10, Serge Ibaka 3/13, Evan Fournier 4/15, no unatoč tome Francuz je s 14 poena bio najefikasniji kod Magica. Elfrid Payton dodao je 12 poena i sedam skokova.

Memphis odnosi pobjedu iz Salt Lake Cityja gdje je svladao Utah Jazzere sa 102:96. U zanimljivom dvoboju gosti su se minutu i pol prije kraja susreta uspjeli odvojiti serijom 9:2 u kojoj su po tri poena upisali Marc Gasol i Mike Conley.

Grizzliesi su utakmicu otvorili odlično, ubacili 33 poena u prvoj dionici, ali u nastavku su domaćini uspjeli smanjiti zaostatak i vratiti se u utakmicu. "Obrana je, blago rečeno, u početku bila vrlo porozna. To je bila priča utakmice, u pojedinim trenucima uspjeli smo nešto obraniti, ali nismo mogli uzeti loptu. Mislim da nismo fizički bili dovoljno čvrsti da bi preuzeli kontrolu", smatra domaći trener Quin Snyder.

Marc Gasol s 22 poena i pet skokova predvodio je Grizzliese, Vince Carter dodao je 20 poena i sedam skokova, a Zach Randolph 18 poena i deset skokova. Kod domaćina Joe Ingles ubacio je 20 poena, a Trey Lyles 18 poena uz pet skokova.

Brooklyn Netsi upisali su katastrofalan poraz na gostovanju kod Los Angeles Clippersa. 22 izgubljene lopte nakon kojih su Clippersi postigli čak 32 poena značajno su utjecali na ovaj ishod.

Ovo je Clippersima sedma uzastopna pobjeda, pobjeđuju s prosječno najvišom razlikom u ligi (15 poena), a susret su riješili vrlo brzo, već prvu četvrtinu dobili su s ogromnih 39:14.

"Vrlo smo koncentrirani i ne dozvoljavamo nikakve isprike. Rekli smo da ćemo svaku večer izlaziti na teren na isti način, sve je u poštenom odrađivanju posla. Moramo to stalno nadograđivati", istaknuo je Chris Paul.

U redovima gostiju bilo je malo onih koji su zadovoljili, a među njima bio je Bojan Bogdanović koji je za 25 minuta ubacio 18 poena (7/8 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka, Sean Kilpatrick dodao je 14 poena i pet skokova. Kod pobjednika Chris Paul je ubacio 21 poen uz devet asistencija i pet osvojenih lopti dok je Blake Griffin dodao 20 poena, šest skokova i šest asistencija.

Visok poraz upisao je i Dario Šarić s Philadelphijom u gostima kod Houstona. Rocketsi su slavili s visokih 115:88, od početka su krenuli snažno, a posebno je u startu briljirao James Harden koji je već u prvoj četvrtini ubacio 23 poena.

Nastavak susreta nije donio povratak Sixersa već su Rocketsi nastavili podizati prednost i na kraju vrlo visoko slavili.

"Od početka smo igrali dobro, pogađali šuteve i nismo im dopuštali da pronađu samopouzdanje. Znali smo da su odigrali nekoliko tijesnih utakmica protiv jako dobrih momčadi i bilo je važno da im ne dopustimo dobar ulazak u susret", smatra Harden.

On je susret završio s 33 poena, devet asistencija i sedam skokova, a Trevor Ariza dodao je 17 poena. Kod Sixersa po 13 poena ubacili su Joel Embiid (deset skokova) i Ersan Ilyasova (šest skokova), a Šarić je za 24 minute dodao 11 poena (3/8 za dva, 1/3 za tri), šest skokova i dvije asistencije.

NBA:
Indiana Pacers - Orlando Magic 88:69 (CJ Miles 16p / Evan Fournier 14p)
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 96:102 (Joe Ingles 20p / Marc Gasol 22p, 5sk)
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 127:95 (Chris Paul 21p, 9as, 5ol / Bojan Bogdanović 18p)
Houston Rockets - Philadelphia 76ers 115:88 (James Harden 33p, 9as, 5sk / Joel Embiid 13p, 10sk)
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 106:105 (Anthony Davis 25p, 16sk / Isaiah Thomas 37p, 7as)
San Antonio Spurs - Miami Heat 94:90 (Kawhi Leonard 24p, 12sk / Dion Waiters 27p)
Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 104:88 (Tobias Harris 22p, 6sk / Russell Westbrook 33p, 15sk, 7as)
New York Knicks - Dallas Mavericks 93:77 (Kristaps Porzingis 24p, 11sk / Harrison Barnes 20p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!