Košarka

Lakersi poslali Ivicu Zupca u NBDL, u konkurenciji za nastup već protiv Rio Grandea

Branimir Korać • srijeda, 16.11.2016.
Lakersi poslali Ivicu Zupca u NBDL, u konkurenciji za nastup već protiv Rio Grandea
Foto: FaH

Očekivan potez povukli su Los Angeles Lakersi, nešto što se spominjalo još od početka sezone. Hrvatski centar neko vrijeme provest će u redovima Los Angeles D-Fendersa, momčadi koja je podružnica Lakersa u razvojnoj ligi...

Ivica Zubac oduševio je u Ljetnoj ligi i Lakersi su ga zadržali na aktivnom rosteru kako bi vidjeli što mogu od njega dobiti u ovom trenutku u NBA ligi, prve minute upisao je protiv Atlanta Hawksa gdje je na drugoj strani imao Dwighta Howarda i nije razočarao. Međutim u hijerarhiji je iza Timofeja Mozgova i Tarika Blacka, a mladom igraču u ovom trenutku najvažnije su minute stoga se sve glasnije spominjalo slanje u BDL.

To se na kraju i dogodilo, Lakersi su objavili kako je Zubac proslijeđen u razvojnu momčad Los Angeles D-Fenderse gdje će ipak imati više prostora i skupljati minute. Prvi nastup očekuje se već 17. studenog protiv Rio Grande Valleyja nakon što je potvrđeno da će konkurirati već u tom susretu.

D-Fendersi su u sezonu krenuli pobjedom protiv Santa Cruz Warriorsa 116:114, a na centarskoj poziciji startao je Travis Wear koji je odradio 38 minuta i ubacio 16 poena uz devet skokova.

Wear je igrač većeg iskustva nego Zubac, nakon odrađenog sveučilišnog staža na UCLA-u proveo je jednu sezonu u dresu New York Knicksa, a prošlu sezonu odradio je u Španjolskoj igrajući za Gipuzkou iz San Sebastiana.

Inače, trener Zupcu u D-Fendersima bit će Coby Karl, sin velikog trenera Georgea Karla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7717.11.2016. u 15:50
    Ne laprdajte guys, jedan Clarkson je bio proslijeđen u d-fendere.......pa je opet do kraja sezone skupio četrdesetak utakmica uz odlične brojke.Sve ovisi o Zupčeku.
    Duje77
  • Novi lik17.11.2016. u 15:18
    volio bih da decko uspije, ali Tim Ohlbrecht je isto poslan u D-ligu i vise se nije vratio...
    Novi lik
  • raz_bojnik17.11.2016. u 10:10
    Ima pametnu savjetnicu.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik17.11.2016. u 09:10
    Glavno da je on jurio u NBA s 19 godina, bez iti jedne odrađene seniorske sezone u Europi.
    Obrisan korisnik