Zimski sportovi

Jokerit se vratio pobjedama, a Medveščak porazima

Branimir Korać • četvrtak, 17.11.2016.
Jokerit se vratio pobjedama, a Medveščak porazima
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka upisali su novi poraz u KHL-u, ovaj put na svom ledu protiv finskog Jokerita. Finci su upisali visoku pobjedu s 5:2...

Seriju poraza Medvjedi su prekinuli u prošlom domaćem susretu kada su ugostili Dinamo iz Minska, no već u novom dvoboju upisan je poraz. U Zagrebu je gostovao Jokerit koji je upisao pobjedu 5:2.

Finci u zadnje vrijeme igraju dobro nakon što su skromnije otvorili sezonu, a u Ledenoj su potvrdili visoku kvalitetu te su glatko slavili.

Prva situacija s igračem više donijela je vodstvo gostima. U sedmoj minuti Giroux je morao na prisilni odmor, a 30 sekundi kasnije Peter Regin dovodi Jokerit do prednosti.

Dvije minute kasnije već je 2:0, ovaj put Rasmus Rissanen poslao je pak u mrežu domaćina da bi prva trećina završila ipak nešto ugodnije za domaćina, Lucas Lessio smanjio je na 2:1.

Odmah na startu druge trećine Marko Anttila povisio je na 3:1, a kada je Tommi Huhtala povisio na tri gola prednosti, priči je bio kraj.

Medvjedi su uspjeli smanjiti na 4:2 golom Thomasa Larkina, ali gosti nisu dopustili novi pogodak te su na kraju čak i povisili prednost novim golom Regina nakon što je Drew MacIntyre povučen s leda i gol ostao prazan.

Medveščak je i dalje pretposljednji u svojoj konferenciji i u dosta teškoj situaciji po pitanju borbe za doigravanje.

U sljedećem susretu imat će imperativ pobjede protiv posljednjeplasiranog Dinama iz Rige koji se u posljednje vrijeme probudio i počeo skupljati pobjede.

KHL:
Medveščak - Jokerit 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!