Tenis

Čilić: "Bit će mi lakše pripremiti se nego Del Potru"

Jurica Godina • subota, 26.11.2016.
Čilić: "Bit će mi lakše pripremiti se nego Del Potru"
Foto: Kristijan Komarica

Velika pobjeda Marina Čilića i Ivana Dodiga, kojom su Hrvatsku ponovno doveli u vodstvo nad Argentinom, brzo je arhivirana, jer neizvjesna nedjelja je pred vratima...

Pobjeda u paru ni izbliza se ne može proglasiti presudnom. Hrvatskoj je potreban još jedan bod, kojeg će najprije pokušati izboriti Marin Čilić protiv Juana Martina del Potra. "Bit će mi lakše pripremiti se za sutra jer smo pobijedili danas. Obojica imamo sjajne kvalitete. Svi naši mečevi su vrlo neizvjesni. Sitnice će odlučiti. Očekujem drugačiji meč nego svaki do sad s njim. Igrali smo jednom u Davis Cupu, ali to nije za usporedbu jer sam ja igrao preko deset sati u dva prethodna dana. Pokazao je kvalitetu i sigurnost protiv Ive. Ali vjerujem da imam kvalitetu i snagu da mogu doći do pobjede. Uz ovakvu publiku to će biti puno lakše. U Davis Cupu uvijek morate biti spremni za dugačke mečeve", kazao je Čilić o sutrašnjem meču.

Prvi hrvatski reket pohvalio je sjajnu atmosferu. "Atmosfera je bila fenomenalna od početka do kraja. Navijači su nas nosili. Ključni trenutak zbio se u tie-breaku drugog seta, koji je bio ključ ove pobjede."

Čilić je istaknuo i da je bit Davis Cupa - momčad. "Ovdje smo došli kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Bitno je da sutra dobijemo taj još jedan bod. Timski duh nas je krasio tijekom cijele sezone i vjerujem u konačnu pobjedu sutra.

Razinom igre bio je prezadovoljan i Ivan Dodig. "Igrali smo na jako visokom nivou. Marin je jako dobro servirao i reternirao, na mreži smo također bili odlični."

Izbornik Željko Krajan vjeruje u pobjedu u četvrtom meču. "Da bi osvojio Davis Cup moraš napraviti čudo, a mi smo svoje napravili u Americi. Imamo još dvije šanse, ali bit će teško. Moramo se maksimalno fokusirati na prvi i tu pokušati završiti.

Na argentinskoj strani, Del Potro tradicionalno nije bio rječit. "Jako sam umoran", neozbiljno je rekao, očito pokazavši da mu je dosta pitanja o njegovom fizičkom stanju.

Argentinski izbornik Daniel Orsanic, naravno, vjeruje u preokret. "Pred nama je težak zadatak, ali imamo pregršt motivacije."

Veliki teniski dan u nedjelju počinje u 14.00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg26.11.2016. u 23:21
    Marin je i ovako fantastican sportas ali on defnitivno postaje legenda hrvatskog sporta ako ovo dobije. Zelim mu to od sveg srca!!!
    interreg
  • Obrisan korisnik26.11.2016. u 21:41
    Sretno Marine sutra! Uz tebe smo! Mozes ti to.
    Obrisan korisnik