Košarka

VIDEO: Šariću poraz uz šuterske probleme, Warriorsi nastavili niz pobjeda

Branimir Korać • utorak, 29.11.2016.
VIDEO: Šariću poraz uz šuterske probleme, Warriorsi nastavili niz pobjeda
Foto: EPA

Noćas je u NBA ligi od Hrvata u akciji bio Dario Šarić koji je s Philadelphijom upisao poraz na gostovanju u Torontu, a od momčadi s vrha lige Golden State Warriorsi bili su bolji od Atlante...

Početak sezone donio je dva poraza za Warriorse, ali to je za njih već daleka prošlost. Golden State nakon toga izgleda vrlo dobro, podignuo je igru i već je na omjeru 13-2. Nova pobjeda upisana je protiv Atlanta Hawks koji su svladani sa 105:100.

Ovo je Warriorsima 12. uzastopna pobjeda i nije lagano izborena. Hawksi su bili u igri do samog kraja, no obrana domaćina na čeku s Draymondom Greenom koji je skupio dvije blokade u zadnjih 40 sekundi, odigrala je ključnu ulogu.

I dok je svima jasno kako Warriorsi imaju fantastičan napadački potencijal, četvrti put ove sezone upisali su dvoznamenkasti broj blokada (ovaj put deset) što posebno raduje Stevea Kerra, ponajviše uloga Draymonda Greena koji ih je skupio četiri.

"To je nevjerojatno, ne znam jesam li ikad vidio takve igre jednog igrača. Draymond je fantastičan, on doslovno može čuvati bilo kojeg igrača u ovoj ligi", tvrdi Kerr.

U redovima Warriorsa po 25 poena ubacili su Kevin Durant (14 skokova) i Stephen Curry dok je Klay Thompson dodao 20 poena. Kod poraženih Dennis Schröder upisao je 24 poena i šest asistencija, a po 14 poena dodali su Paul Millsap (14 skokova) i Dwight Howard (16 skokova).

Charlotte Hornetsi pregazili su u gostima Memphis sa 104:85. Rana prednost domaćina lagano je izbrisana i nastavak susreta bio je šetnja za goste.

Grizzliesi su vodili 30:26 početkom druge dionice da bi nakon toga gosti napravili seriju čak 30:7, okrenuli dvoboj na svoju stranu i u nastavku susreta rutinski odrađivali posao. Svaka nada domaćina ugašena je nakon što je Mike Conley u trećoj dionici napustio teren i zaputio se u svlačionicu zbog problema s leđima.

"To ih je jako pogodio. On je igrač koji puno donosi Grizzliesima na parketu, njihov je vođa", rekao je nakon susreta Kemba Walker.

Po 21 poen kod Hornetsa ubacili su Walker (5/8 trica) i Jeremy Lamb (devet skokova), a kod domaćina Marc Gasol ubacio je 19 poena uz osam skokova, Mike Conley 14 poena uz pet asistencija, a Jarell Martin 12 poena uz 11 skokova.

Russell Westbrook kao što se i očekivalo ove sezone bilježi fantastične brojke. Zvijezda Thundera je na triple-double prosjeku, ove sezone u prosjeku upisuje nevjerojatnih 30.9 poena, 10.3 skokova i 11.3 asistencije po susretu i ako ovako nastavi, napravit će ono što je Oscar Robertson uspio, završiti sezonu s triple-double prosjekom.

U dvoboju s Knicksima Thunder je u prvom poluvremenu imao dvoznamenkasti zaostatak, ali uspio se na vrijeme oporaviti, na odmoru već imati prednost i u drugom dijelu konstantno je vodio. U završnici je domaćin bio na dva poena zaostatka, imao dva posjeda za poravnanje ili preuzimanje vodstva, no oba puta pogriješio je Derrick Rose, Andre Roberson ubacio je tricu i gosti su lakše disali.

"Brojevi me ne zanimaju. Jedino što mi je bitno je da izađemo i pronađemo način kako doći do pobjede. Imamo tri uzastopne pobjede i to me jedino zanima", nije htio svoj učinak komentirati Westbrook.

On je ovaj susret završio s 27 poena, 18 skokova i 14 asistencija, Enes Kanter dodao je 27 poena i deset skokova, a Steven Adams 14 poena i deset skokova. Kod poraženih Rose je ubacio 30 poena uz sedam skokova, a Kristaps Porzingis 21 poen uz po pet skokova i blokada.

Jazzeri su ubilježili treću uzastopnu pobjedu, ovaj put u Minneapolisu protiv Timberwolvesa. Ključ pobjede leži u Rudyju Gobertu koji je fantastično zatvorio reket i otežao život domaćim centrima.

Gosti su susret odveli na svoju stranu serijom 11:0 u zadnjoj četvrtini kada su preuzeli vodstvo nakon što su se našli u zaostatku 83:82. Domaćin nakon toga nije uspio vratiti dvoboj u neizvjesne vode.

"Što više gubimo, to mi se više čini da sam ja kriv za to. Moram se pogledati u ogledalo i priznati da moram igrati bolje. Moram zaigrati na razini koja će nam donositi pobjede i na kojoj ću pomagati suigračima. U posljednje vrijeme i u ovom susretu nisam to napravio", otvoren je Karl-Anthony Towns.

Kod Jazzera po 24 poena upisali su Gordon Hayward (pet skokova) i George Hill (osam skokova) dok je Rudy Gobert dodao 16 poena i 17 skokova. Kod domaćina Zach LaVine ubacio je 28 poena uz po osam skokova i asistencija dok je Towns ipak došao do 19 poena i 12 skokova.

Bradley Beal ubacio je sedam trica u pobjedi Wizardsa u produžetku protiv Kingsa unatoč čak 11 izgubljenih lopti Johna Walla i 36 poena i 20 skokova DeMarcusa Cousinsa. Celticsi su slavili u Miamiju uz 25 poena Isaiaha Thomasa iako branič gostiju nije imao briljantnu šutersku večer, šutirao je 5/13 za dva i 2/10 za tri poena.

Dario Šarić imao je šutersku večer za zaborav u porazu Sixersa na gostovanju u Torontu. Za 24 minute ubacio je osam poena uz šut 2/7 za dva i 1/6 za tri poena čemu je dodao po četiri skoka i asistencije. Sixersi bez Embiida koji je odmarao prema ranije utvrđenom rasporedu back-to-back utakmica, nisu imali šanse, Raptorsi su ih lako svladali. Nije pomoglo niti 20 poena uz 6/9 tricu Roberta Covingtona, domaćin predvođen Kyleom Lowryjem potpuno je dominirao.

NBA:
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 105:100 (Kevin Durant 25p, 14sk / Dennis Schröder 24p, 6as)
Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 85:104 (Marc Gasol 19p, 8sk / Jeremy Lamb 21p, 9sk)
New York Knicks - Oklahoma City Thunder 103:112 (Derrick Rose 30p, 7sk / Russell Westbrook 27p, 18sk, 14as)
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 103:112 (Zach LaVine 28p, 8sk, 8as / George Hill 24p, 8sk)
Washington Wizards - Sacramento Kings 101:95 produžetak (Bradley Beal 31p, 6sk / DeMarcus Cousins 36p, 20sk)
Miami Heat - Boston Celtics 104:112 (Goran Dragić 27p, 17as / Isaiah Thomas 25p, 8as)
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 122:105 (Kyle Lowry 24p, 8as / Robert Covington 20p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!