Košarka

VIDEO: Šarićevi Sixersi u najneizvjesnijem dvoboju večeri svladali Bogdanovićeve Netse

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.12.2016.
VIDEO: Šarićevi Sixersi u najneizvjesnijem dvoboju večeri svladali Bogdanovićeve Netse
Foto: EPA

U hrvatskom dvoboju u Philadelphiji Dario Šarić sa Sixersima odnio je pobjedu protiv Bogdanovićevih Netsa, a Hrvati iako nisu šuterski briljirali, pružili su doprinos svojim momčadima...

Grizzliesi i Jazzeri nisu imali napadački kvalitetan dan, u susretu s malo poena pobjedu su na kraju izvukli Jazzeri. Memphis je šutirao iz igre tek 30 posto i s takvim šutom u ovoj ligi teško je bilo koga dobiti. Međutim i takav je bio u igri do završnice kada su gosti ipak uspjeli povezati nekoliko trica i odvojiti se.

Četiri minute prije kraja susreta na semaforu stajalo je 66:66 nakon čega su Boris Diaw, Gordon Hayward i Shelvin Mack ubacili tri trice i odveli Utah na 75:68 te riješili pitanje pobjednika. Memphis se nije uspio vratiti.

"Mučili smo se sa šutom tijekom cijelog susreta. Malo toga nam je polazilo za rukom stoga smo na kraju pokušali vanjskim šutom prelomiti utakmicu i uspjeli. Odličan posao odradio je Rudy Gobert koji je obrambeno uništio Marca Gasola i ostavio ga vjerojatno na najmanje poena ove sezone (osam)", kaže Diaw.

Hayward je kod gostiju ubacio 22 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Gobert je upisao svoj 18. double-double u sezoni s 21 poenom (9/9) i 12 skokova. Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 14 poena, ali uz šut 3/16, Zach Randolph dodao je 12 poena i 11 skokova, a Jamychal Green deset poena uz 11 skokova.

Washington Wizardsi preokretom su stigli do pobjede protiv Los Angeles Clippersa i to uz sjajan nastup Bradleyja Beala. Branič domaćina ostao je poen do najboljeg učinka karijere, no i to je bilo dovoljno da odvede Wizardse do vrijedne pobjede.

Clippersi su propustili priliku za pobjedu, imali su sedam poena viška u posljednjoj četvrtini, ali u završnici je domaćin bio bolji i s 22:8 završio utakmicu te uzeo pobjedu.

"Bradley je bio agresivan, ulazio pod koš i iznuđivao prekršaje. U tranziciji smo ga uspješno pronalazili na otvorenom šutu i to nam je pomoglo da upišemo pobjedu", hvalio je suigrača John Wall.

Wizardsi su nastupili bez Kellyja Oubrea zbog sumnje u lakši potres mozga, a Beal je susret završio s 41 poenom (6/10 trica), Markieff Morris dodao je 23 poena i devet skokova, a John Wall dodao je 18 poena, 11 asistencija i pet skokova. Kod gostiju Blake Griffin ubacio je 26 poena uz sedam skokova i sedam asistencija čime je prestigao Eltona Branda na trećem mjestu ljestvice strijelaca Clippersa. Inače Griffin će morati na manju operaciju koljena i očekuje se povratak sredinom siječnja. JJ Redick dodao je 17 poena, a po 13 upisali su DeAndre Jordan (17 skokova) i Chris Paul (12 asistencija).

Toronto Raptorsi obranom su dobili utakmicu u Orlandu. Nakon što su loše krenuli i odigrali skromno u prvoj četvrtini gdje im je Magic utrpao 30 poena, u nastavku susreta Raptorsi su "rudarili" u obrani i otišli do pobjede.

U drugom poluvremenu Magic je ostao na samo 28 poena, Raptorsi su se brzo odvojili i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Kako je susret brzo otišao u izvjesne vode, priliku su dobili i Mario Hezonja i Damjan Rudež. Hezonja je ubacio pet poena, jedan prodor i završetak na obruču te kontra nakon osvojene lopte, ali je uz to i izgubio tri lopte. Rudež je s druge strane ubacio jednu otvorenu tricu.

"Samo smo pokušavali odgovoriti nakon teškog poraza u Atlanti, nikada nije lako igrati nakon što tako izgubiš. Samo vam je u mislima to da moraš učiniti baš sve da na bilo koji način izvučeš pobjedu", rekao je nakon susreta DeMar DeRozan koji je s 31 poenom i pet skokova predvodio goste.

Osim njega istaknuli su se s po 16 poena Jonas Valančiunas (13 skokova) i Kyle Lowry (deset asistencija). Kod domaćina Evan Fournier ubacio je 15 poena, a Elfrid Payton 13.

U San Antoniju bilo je svečano, dres s brojem 21 umirovljen je i nitko više neće nositi Duncanov broj. Proslavu su uveličali New Orleans Pelicansi koje su Spursi svladali i tako spriječili da im gosti pokvare slavlje.

Dobar posao domaćin je napravio zatvaranjem Anthonyja Davisa koji nije imao previše prostora i tu su šanse Pelicansa značajno smanjene.

"Zadovoljan sam. Trudili smo se, mentalno smo bili bolji nego u nekim ranijim utakmicama i više igrača sudjelovalo je u ovoj pobjedi. LaMarcus je bio dobar, igrao je agresivno, tražio je loptu i pogađao te otvorene situacije", pohvalio je svoju momčad i posebno Aldridgea inače na pohvalama škrt Gregg Popovich.

Aldridge je na kraju bio na 22 poena i sedam skokova, a Manu Ginobili dodao je 17 poena. Kod poraženih Alexis Ajinca upisao je 16 poena uz osam skokova, a Buddy Hield dodao je 14 poena.

U hrvatskom dvoboju u Philadelphiji Dario Šarić sa Sixersima odnio je pobjedu protiv Bogdanovićevih Netsa sa 108:107. Briljirao je Joel Embiid s 33 poena i deset skokova, od čega 17 poena u trećoj dionici i važna dva slobodna bacanja 12 sekundi prije kraja susreta.

Hrvati su imali problema sa šutom, Šarić je ubacio sedam poena uz šut 3/10, a tome je dodao osam skokova i dvije asistencije. Bogdanović je pak ubacio 14 poena uz šut 5/13 te šest skokova i dvije asistencije.

NBA:
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 73:82 (Mike Conley 14p / Gordon Hayward 22p, 7sk, 6as)
Washington Wizards - Los Angeles Clippers 117:110 (Bradley Beal 41p / Blake Griffin 26p, 7sk, 7as)
Orlando Magic - Toronto Raptors 79:109 (Evan Fournier 15p / DeMar DeRozan 31p, 5sk)
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 113:100 (LaMarcus Aldridge 22p, 7sk / Alexis Ajinca 16p, 8sk)
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 99:79 (Dorian Finney-Smith 17p / DeMarcus Cousins 33p, 6sk)
Miami Heat - Boston Celtics 95:105 (Goran Dragić 31p, 5sk, 7as / Isaiah Thomas 23p)
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 108:107 (Joel Embiid 33p, 10sk / Brook Lopez 22p, 9sk, 8as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!