Zimski sportovi

Veličanstvena predstava Medvjeda i pobjeda nad braniteljem naslova Metallurgom iz Magnitogorska

Marjan Kreševac • srijeda, 21.12.2016.
Veličanstvena predstava Medvjeda i pobjeda nad braniteljem naslova Metallurgom iz Magnitogorska
Foto: FaH

Medvjedi su večeras u Ledenoj ugostili aktualnog branitelja naslova i jednu od najboljih momčadi KHL-a, Metallurg iz Magnitogorska. Odigrali su domaći maestralnu utakmicu i na kraju deklasirali goste s konačnih 6:3...

Da ste totalni laik za hokej na ledu i da ste se slučajno večeras zatekli u Ledenoj, vjerojatno bi pomislili da Medveščak igra utakmicu protiv daleko slabijeg protivnika, a ne protiv aktualnog prvaka i momčadi od koje strepe i velikani poput SKA i CSKA. Maestralno su Medvjedi odigrali u prvoj trećini, posebno njezinu prvu polovicu u kojoj su uspjeli dva puta zatresti mrežu Vasilija Košečkina.

U petoj minuti domaći su u neutralnoj trećini presjekli dodavanje gostiju, Samson Mahbod tukao je na gol, vratar je odbio njegov udarac, a na odbijanac je natrčao Francis Pare i doveo Medvjede u prednost. Nisu domaći nakon pogotka stali, pritiskali su goste i tražili novi pogodak, a on je stigao u desetoj minuti kada su Medvjedi imali igrača više, Pare je asistirao, a pogodio je iz daljine Bobby Butler.

Rapsodija iz prve trećine nastavila se i u drugoj, u 24. minuti semafor je pokazivao pomalo nevjerojatnih 3:0. Još jedna brza akcija i još jedan pogodak iz odbijanca, Košečkin je zaustavio udarac Glumca, ali popravni Bolduca bio je nemoguća misija za njega. Taj treći pogodak koštao je Košečkina klupe, na njegovo mjesto uskočio je Zagidulin.

Cjelokupna situacija probudila je goste koji su u ostatku druge trećine bili apsolutno dominantni što su okrunili i sa dva pogotka, dvostruki strijelac u 26. i 29. minuti bio je Denis Platonov. Usprkos silnom pritisku tresli su Medvjedi stativu i mrežu na samom kraju druge trećine, ali nakon dugotrajnog vijećanja suci su odlučili poništiti pogodak zbog isteka vremena.

Pogodak na kraju druge su im suci poništili, ali protiv onog na početku treće nisu imali nikakve argumente. Prvo su Medvjedi zatresli prečku Košečkina koji se iz nekog čudnog razloga ponovno vratio na gol, a u sljedećem napadu iz brze kontre pogodio je Terry Galiardi. Nevjerojatna večer "uskrslih" Medvjeda.

Ako ste mislili da je tu kraj, prevarili ste se. Ni 4:2 nije zadovoljilo Medvjede, željeli su i dobili još jedan pogodak i to u 53. minuti, a "krivac" je Lucas Lessio. Do kraja susreta uspjeli su gosti smanjiti prednost na dva pogotka preko Mozjakina u 55. minuti, no na konačnih 6:3 postavio je Glumac u posljednjoj minuti pogotkom u praznu mrežu.

Ovim susretom Medvjedi su dokazali svima, a ponajprije sebi da mogu biti konkurentni u KHL-u, uvjerili su se da nije problem u kvaliteti nego u "glavi" i da je s "glavom" bilo sve u redu tokom cijele sezone bodovna slika izgledala bi puno bolje. Ni sada nije ništa izgubljeno, doigravanje je još uvijek dohvatljivo, a ako će Medvjedi igrati ovako, bit će to vrlo zanimljiva playoff utrka.

Sljedeći susret Medvjedi igraju u petak 23. prosinca, a protivnik im je Salavat Julajev Ufa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!