Zimski sportovi

Iako su u 30 sekundi prokockali dva gola prednosti, Medvjedi slavili nakon kaznenih udaraca

Marjan Kreševac • petak, 23.12.2016.
Iako su u 30 sekundi prokockali dva gola prednosti, Medvjedi slavili nakon kaznenih udaraca
Foto: FaH

Nakon velike pobjede u prošlom kolu kada su stradali aktualni prvaci KHL-a Medvjedi su večeras dočekali još jednu jaku momčad s Istoka, Salavat Julajev iz Ufe. Imali su Medvjedi početkom druge trećine 2:0, ali su uspjeli prokockati vodstvo u samo 30 sekundi i odveli utakmicu do kaznenih udaraca gdje su zahvaljujući pogotku Lessija na kraju slavili...

Medvjedi su nakon pobjede nad Metallurgom iz Magnitogorska dokazali da mogu parirati bilo kojoj momčadi u KHL-u, ali uz jedan uvjet, moraju se držati svojeg načina igre bez obzira tko stoji s druge strane, moraju biti agresivni i gladni i neminovno je da će dobre stvari doći, posebno na domaćem ledu. Večeras je na domaći led stigla petoplasirana momčad Istoka, Salavat Julajev iz Ufe.

Nisu Medvjedi ponovili prvu trećinu iz susreta protiv Metallurga, ušli su u susret dosta nervozno što je produciralo veliki broj netočnih dodavanja i da se izrazimo teniskim rječnikom, neforsiranih pogrešaka. Neovisno o dosta rastrganoj igri domaći su ipak imali inicijativu, do kraja trećine uputili su ukupno 11 udaraca u okvir gola, nasuprot osam gostujućih. Možda najbolju priliku imali su u 16. minuti s igračem više na ledu, ali Andrej Gavrilov je fenomenalnom reakcijom spriječio vodstvo.

U nastavku na led su izašli neki drugi Medvjedi, žestoko su stisnuli i bilo je samo pitanje trenutka kada će Gavrilov vaditi pločicu iz mreže. Dogodilo se to u 25. minuti, Lukas Lessio je na dodavanje Dereka Smitha i Thomasa Larkina konačno probio odličnog gostujućeg vratara. Koliko je postignuti pogodak skinuo teret s ramena zagrebačkih hokejaša pokazali su samo tri minute kasnije kada je Colby Genoway praktično iz klečećeg stava pospremio pak za 2:0.

Sve je izgledalo odlično, dobra igra i dobar rezultat, ali onda se ponovno dogodio nevjerojatan pad koncentracije domaćih hokejaša koji su u razmaku od samo 30 sekundi primili dva pogotka i vratili stvari na početak. Prvo je u 31. minuti Bodrov smanjio na 2:1, a samo 30 sekundi kasnije Paršin poravnava rezultat. Poravnanje rezultata dalo je gostima krila, do kraja trećine oni su bili opasniji, više su prijetili, no Garnett je uspio neutralizirati sve njihove prijetnje.

"Primili smo dva zaista naivna gola, ali pred nama je još 20 minuta, mi imamo snage i dati ćemo sve od sebe kako bi na kraju došli do pobjede", izjavio je nakon druge trećine Lessijo. I stvarno su Medvjedi dali maksimum u zadnjoj dionici, ali ni to nije bilo dovoljno da riješe regularnom dijelu susret u svoju korist, utakmica je ušla u produžetke i to prema novom pravilu igralo se tri na tri.

Iako su se zbog malo igrača na ledu, a samim time i puno prostora prilike redale čas pred jednim, čas pred drugim golom, mreže su ostale u stanju mirovanja. Konačno rješenje susreta palo je na lutriju kaznenih udaraca u kojoj su spretniji (sretniji) bili domaći hokejaši. Najveće zasluge uz Lessija koji je zabio u trećoj seriji idu odličnom Garnettu koji je obranio sva tri pokušaja gostiju.

"Igrali smo dobro, pokazali smo dobar kolektivni duh. Nakon velike pobjede u srijedu bilo nam je bitno nastaviti pobjednički niz. Salavat je jako momčad i očekivali smo da će nas u jednom trenutku stisnuti, na žalost primili smo dva brza gola i otišli do kaznenih udaraca. Zadovoljan sam s ova dva boda" , bile su prve impresije trenera Dwyera>.

Sljedeću utakmicu Medvjedi ponovno igraju na domaćem ledu 3. siječnja sljedeće godine, a protivnici su im hokejaši iz Kunluna, momčad Red Stara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren23.12.2016. u 23:52
    Labuđi pjev
    Zdren
  • narada10823.12.2016. u 22:46
    ko će skužiti kako igraju ove sezone? ipak mislim da su se prekasno budili
    narada108