Tenis

Nikola Mektić zaustavljen u prvom kolu turnira u Chennaiju

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.01.2017.
Nikola Mektić zaustavljen u prvom kolu turnira u Chennaiju
Foto: FaH

Nakon što je uspješno prošao kroz kvalifikacije, Nikola Mektić poražen je u prvom kolu ATP turnira u Chennaiju od Belgijca Stevea Darcisa...

Unatoč porazu u prvom kolu turnira u Chennaiju, Nikola Mektić može biti zadovoljan početkom godine. Prvi cilj je ostvario, u Chennaiju je upisao dvije pobjede u kvalifikacijama bez izgubljenog seta (Federico Gaio, Marco Trungelliti) i dohvatio je glavni ždrijeb.

Tamo ipak nije uspio slaviti, protivnik mu je bio 86. igrač svijeta Belgijac Steve Darcis koji je bio bolji za točno sat vremena igre sa 6:2, 6:3.

Iako je prošlo pet godina od njihovog posljednjeg međusobnog meča u Guangzhouu, nije se puno toga promijenilo, Darcis je kao i u Kini slavio bez izgubljenog seta.

Ulazak u meč bio je loš za Mektića, Belgijac je vrlo brzo pobjegao na 4:0 i nakon toga mirno priveo set kraju i osvojio ga sa 6:2.

I u drugom setu dva puta je oduzeo servis Mektiću, prvi put kod 1:1, a drugi put na Mektićevom servisu za ostanak u meču gdje je iskoristio odmah prvu meč loptu.

Na servisu Belgijca Mektić je u cijelom meču osvojio samo sedam poena, nije imao niti jednu break loptu dok je Darcis sve četiri koje je dohvatio ujedno i iskoristio.

Četiri godine stariji belgijski Davis Cup reprezentativac u drugom kolu igrat će protiv trećeg nositelja Španjolca Alberta Ramosa koji je bio slobodan u prvom kolu.

ATP Chennai, prvo kolo:
Steve Darcis (Belgija) - Nikola Mektić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!