Tenis

Mirjana Lučić-Baroni otvorila sezonu pobjedom u Aucklandu

Branimir Korać • utorak, 03.01.2017.
Mirjana Lučić-Baroni otvorila sezonu pobjedom u Aucklandu
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni dobro je krenula u novu sezonu. Na turniru u Aucklandu upisala je pobjedu u prvom kolu gdje je za protivnicu imala njemačku kvalifikanticu Monu Barthel...

Mirjana Lučić-Baroni u tri seta svladala je Monu Barthel i prošla u drugo kolo turnira u Aucklandu. Hrvatska tenisačica odigrala je dobar meč i upisala prvu pobjedu još od US Opena.

Barthel je na Novom Zelandu ubilježila tri pobjede u kvalifikacijama, svladala je Linette, Carswell i Jakupovic dok je za Lučić-Baroni ovo bio prvi ovogodišnji nastup.

Prvi set otišao je na stranu Lučić-Baroni nakon što se izvukla u završnici i spasila se nakon 0:40 da bi odmah zatim oduzela servis Njemici i povela s 5:3 te u maratonskom gemu osvojila set sa 6:3.

U drugom setu povela je uz break s 2:1, ali odmah je Barthel uzvratila istom mjerom te u završnici seta okenula priču na svoju stranu i izborila treći set.

Tamo je Lučić-Baroni odmah došla do breaka i povela s 3:0, imala je i 0:40 u četvrtom gemu, nije to iskoristila, ali do kraja meča nije imala problema na svojem servisu i mirno je dovršila posao.

Hrvatska tenisačica tako je izborila mjesto u drugom kolu gdje će igrati protiv sedme nositeljice Jelene Ostapenko koja je lakoćom sa 6:1, 6:2 eliminirala Marinu Eraković.

WTA Auckland, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Mona Barthel (Njemačka, Q) 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg03.01.2017. u 10:25
    Vec sam mislio da u 2017 samo gubimo :-). Bravo Mirjana!
    interreg