Zimski sportovi

Slovačka vladavina na Sljemenu: Velez Zuzulova odnijela pobjedu

Mihaela Bradovski • utorak, 03.01.2017.
Slovačka vladavina na Sljemenu: Velez Zuzulova odnijela pobjedu
Foto: FaH

Odustajanjem dosad nepobjedive Mikaele Shiffrin, napokon se otvorila prilika za Veroniku Velez Zuzulovu koja je odnijela pobjedu u Zagrebu ispred sunarodnjakinje Petre Vlhove...

Slovakinje su pokorile Zagreb. Veronika Velez Zuzulova odnijela je pobjedu, a odmah iza nje na pobjedničkom postolju naška se Petra Vlhova dok je treća bila Šarka Strachova iz susjedne Češke.

Dominacija Mikaele Shiffrin je prekinuta, Amerikanka je još u prvoj vožnji odustala i tako se otvorila šansa za konkurenciju koja se dosad uglavnom morala zadovoljiti mrvicama.

Iskoristila je to Velez Zuzulova, vodeća nakon prve vožnje na Sljemenu i skijašica koja je u dosadašnjim utrkama bila i najbliže tome da skine Shiffrin. No uredno je ostajala kratka da bi sada napokon slavila.

Nakon prve vožnje Velez Zuzulova imala je 39 stotinki prednosti nad Austrijankom Bernadette Schild i iako u drugoj vožnji Slovakinja nije bila tako brza, zadržala je prednost.

Schild je kiksala, imala je nekoliko pogrešaka i izgubila je dosta vremena te na kraju ostala i bez postolja. Završila je tek na petoj poziciji.

Drugo mjesto osvojila je Petra Vlhova koja je imala najbolje vrijeme druge vožnje i tako napredovala s četvrte pozicije. Preskočila je Schild i Šarku Strachovu te došla do drugog najboljeg rezultata u karijeri nakon pobjede u slalomu u Aareu u prosincu 2015. godine.

Selektivan zagrebački slalom bio je koban za mnoge skijašice već u prvoj vožnji pa su tako bodove na Sljemenu osvajale i skijašice iz Srbije, Latvije, Bjelorusije, Andore, što nije baš običaj u Svjetskom kupu.

Nakon skijašica na Sljeme dolaze skijaši koje očekuje slalomska utrka za dva dana.

Slalom Sljeme:
1. Veronika Velez Zuzulova (Slovačka) 2:02.53
2. Petra Vlhova (Slovačka) +0.24
3. Šarka Strachova (Češka) +0.52
4. Frida Hansdotter (Švedska) +0.83
5. Bernadette Schild (Austrija) +1.16
6. Marie-Michele Gagnon (Kanada) +1.91
7. Resi Stiegler (SAD) +2.02
8. Chiara Costazza (Italija) +2.11
9. Katharina Truppe (Austrija) +2.43
10. Christina Geiger (Njemačka) +2.93
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!