Tenis

Hrvatice stopostotne u kvalifikacijama u Hobartu i Sydneyju

Branimir Korać • petak, 06.01.2017.
Hrvatice stopostotne u kvalifikacijama u Hobartu i Sydneyju
Foto: EPA

Jana Fett, Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni bile su uspješne na startu kvalifikacija u Hobartu i Sydneyju. Sve tri upisale su pobjede i to bez izgubljenog seta...

Tri hrvatske tenisačice u borbi su za ulazak u glavni ždrijeb turnira u Hobartu i Sydneyju. U kvalifikacijama Hobarta nastupa Jana Fett dok u Sydneyju igraju Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni.

Fett je najlakše došla do drugog kola kvalifikacija i to pobjedom protiv 172. igračice svijeta Čehinje Tereze Smitkove za samo sat vremena. Čehinji je prepustila tek jedan gem.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Španjolke Silvije Soler-Espinose, 127. na svijetu, koja je u tri seta eliminirala Turkinju Caglu Buyukakcay.

Vekić je u Sydneyju također imala za protivnicu Čehinju i također je slavila bez izgubljenog seta. Sa 6:2, 7:5 eliminirala je Barboru Štefkovu koja je ovaj tjedan igrala u glavnom ždrijebu Aucklanda nakon tri pobjede u kvalifikacijama.

Nakon Štefkove igrat će protiv osme nositeljice kvalifikacija Vanije King.

Uspješna je bila i Mirjana Lučić-Baroni, ona je pak svladala Kineskinju Saisai Zheng. Kineskinja je svladana sa 6:2, 7:6 i to joj je deseti poraz u zadnjih 12 mečeva.

Teži posao Lučić-Baroni imat će u drugom kolu kada igra protiv Katerine Bondarenko s kojom se posljednji put susrela prije četiri i pol godine na US Openu i upisala poraz u tri seta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!