Rukomet

Božić-Pavletić: "Prije šest mjeseci sam razmišljao što ću raditi u životu ako neću igrati rukomet"

Sportnet • srijeda, 11.01.2017.
Božić-Pavletić: "Prije šest mjeseci sam razmišljao što ću raditi u životu ako neću igrati rukomet"

Tek smo ušli u 2017. godinu, a rukometni klub Nexe otvorio je novu stranicu povijesti. Nikada prije niti jedan igrač Nexea nije bio član reprezentacije na nekom velikom natjecanju.

Tu je čast zaslužio Josip Božić Pavletić, desno krilo koje je kao golobradi mladić 2012. godine iz Splita stigao u Nexe. I da nije bilo jednogodišnje ozljede, dogodilo bi se to i ranije. Jopa je bio prvo desno krilo i kadetske i juniorske reprezentacije pa je ovo zapravo logičan slijed događanja.

"Uh, što reći. Nisam ni u najljepšim snovima mogao sanjati kako će ovo završiti. Došao sam na pripreme kao treće krilo, a na kraju idem na Svjetsko prvenstvo. Presretan sam, prezadovoljan. Ovo je ogromna čast i za mene osobno, ali i za cijele Našice i za sve u rukometnom klubu Nexe."

"Sigurno. Da nije bilo rukometnog kluba Nexe ja ne bi bio tu. Velika je to stvar za klub. Ja sam došao u Našice sa 17-18 godina i tu sam praktički odrastao. Jedva čekam početak natjecanja. "

Prve emocije i razmišljanja kada si saznao izbornikovu odluku?

Bio sam presretan, već sam rekao. Svi zovu, pišu poruke, čestitaju, žele sreću. Hvala svima na podršci i lijepim željama. "

Imaš stvarno iskusnog i odličnog Zlatka Horvata na svojoj poziciji.

"Da, to je veliki igrač i veliki čovjek. Kao i svi u reprezentaciji. Sve su to uspješni ljudi, a toliko su dobri i skromni. To je i najvažnije, na kraju krajeva. Očekuje nas puno utakmica i vjerujem kako ću pomoći Zlatku Horvatu na desnom krilu koliko god budem mogao. Dat ću sve od sebe, u to ne sumnjajte. Ne 100 nego 200 posto. Bit će dobro, vjerujem u to."

Prije šest mjeseci sve je ovo izgledalo daleko i nestvarno, kao neki drugi film.

" Ah, neću nikoga lagat, ali prije šest mjeseci sam razmišljao što ću raditi u životu ako neću igrati rukomet. Iskreno. Toliko je bilo komplikacija oko ozljede, gubio sam već i snagu, razmišljao o svemu i svačemu. Ali na kraju nisam odustao i ovo je velika nagrada za sve što sam prošao i izdržao."

Očekivanja uoči Svjetskog prvenstva?

"Nadam se kako će sve proći u redu i kako ćemo se iz Francuske vratiti sa što boljim rezultatom. Imamo nekolicinu ozlijeđenih igrača. Vidjet ćemo što će se sve događati na prvenstvu. Mlada smo momčad, ali možemo puno. Dat ćemo sve od sebe, letiti i na glavu kad bude potrebno."

Izbornik Željko Babić na Svjetsko je prvenstvo poveo 17 igrača – golmane Ivića, Stevanovića i Pešića, desna krila Horvata i Božić Pavletića, lijeva krila Štrleka i Mihića, pivote Musu i Kontreca te vanjske igrače Duvnjaka, Cindrića, Jotića, Mandalinića, Mamića, Gojuna, Stepančića i Šebetića.

Hrvatska reprezentacija na put ka francuskom Rouenu krenula je jutros, a prva nas utakmica očekuje u petak, protivnik je Saudijska Arabija.

U subotu igramo protiv Mađarske, u ponedjeljak protiv Bjelorusije, a u srijedu protiv Čilea (sve utakmice počinju u 20.45). Derbi skupine očekuje nas u petak, s početkom u 17.45 igramo protiv Njemačke.

Prve četiri momčadi iz svake skupine igrat će u osmini finala koje je na rasporedu 21. i 22. siječnja, a naši potencijalni protivnici bit će iz grupe D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!