Rukomet

Babić: "Još smo u procesu odlučivanja kako ćemo nastupiti"; od vratara otpao Pešić

Dario Dodić • četvrtak, 12.01.2017.
Babić: "Još smo u procesu odlučivanja kako ćemo nastupiti"; od vratara otpao Pešić

Još nas jedan dan dijeli od prvog nastupa Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj. Izbornik Željko Babić na konferenciji za novinare u Rouenu obznanio je kako trenutno ne računa na vratara Ivana Pešića i da se zdravstveno stanje igrača ipak popravlja...

"Krenimo redom, treći vratar koji neće nastupiti je Ivan Pešić. Ako bude sve u redu na golu će biti Stevanović i Ivić. Mislim da smo još u tijeku procesa adaptacije po pitanju termina, koji su specifični. Danas nam je trening u 14 sati, sigurno ćemo trebati još vremena za adaptaciju na hotel, na hranu i na termine koje sam već spomenuo", započeo je izbornik Babić.

"Možda i najbitnije od svega jest da smo još u procesu odlučivanja kako ćemo nastupiti i koji će igrači igrati više odnosno manje u prvoj utakmici. Još nismo napravili jak trening s igračima koji su imali fizičke probleme zadnjih dana. Jučer ste vidjeli i sami, napravili smo jedan tonus trening kao uvod, relativno oprezan. Ponavljali smo jedan taktički trenutak kad imamo igrača manje. Danas ćemo napraviti jedan puni rukometni trening od pola sata koji bi trebao imati intenzitet kakav se očekuje na utakmici."

Zdravstveno stanje igrača ipak se popravlja: "Doktori su mi potvrdili da su igrači bolje i da smatraju da bi svi igrači trebali odraditi zahtjevan trening. Vidjet ćemo kakva će biti reakcija igrača, ako ne budu imali dodatnih problema odradit će cijeli trening. Iskreno se nadam da ćemo protiv Saudijske Arabije biti u najjačem sastavu. Ne znam koliko će tko minuta odigrati, ali nadam se da ćemo se uspjeti svi oporaviti, da odigramo prvu utakmicu kompletni."

Dvije su stvari ključne ukoliko Hrvatska želi do pobjede protiv Saudijske Arabije: "Jako su bitne dvije stvari, prva je pristup utakmici, to je ono što kao izbornik moram naglasiti. Druga stvar je sedmi igrač, koju ćemo danas vježbati, kada smo mi u obrani. Dakle pristup i da nas ne iznenade u određenom dijelu utakmice sedmim igračem. Oni su ipak tim koji je, bez podcjenjivanja, slabiji od Hrvatske."

S izbornikom se složio i Zlatko Horvat: "Kao što je i trener rekao, jedino što možemo napraviti jest da imamo pravi pristup, da budemo ozbiljni na terenu i koncentrirani, jer ne bi bilo lijepo ugroziti planove koje smo zacrtali. Znam da će biti sigurno teško, oni igraju bez pritiska, njima je svaki ugrabljeni bod ili bolja utakmica jednaka osvajanju zlata. Naglašavam da moramo imati dobar pristup i biti ozbiljni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!