Rukomet

Sabate: "U nastavku smo bili umorni i osjetio se izostanak Nagyja"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.01.2017.
Sabate: "U nastavku smo bili umorni i osjetio se izostanak Nagyja"
Foto: EPA

U mađarskim redovima nakon susreta protiv Hrvatske isticao se umor kao jedan od ključnih faktora u ovom porazu. Izbornik Sabate dodao je i kako je problem predstavljalo neigranje Laszla Nagyja...

Hrvatska je upisala pobjedu protiv Mađarske 31:28 i uz bolju igru nego protiv Saudijske Arabje ostala je stopostotna. Mađari su bili bolji u prvih 25 minuta, ali nakon toga Hrvatska je preuzela kontrolu nad susretom.

"Gledatelji su imali priliku vidjeti dobru utakmicu dvije jake momčadi. 25 minuta igrali smo zaista odlično, pogotovo u obrani, ali smo na kraju napravili dvije pogreške u zadnjim napadima. U nastavku nismo mogli držati nivo, bili smo umorni i osjetio se izostanak Nagyja, većinom u obrani. Njemačka i Hrvatska ostaju favoriti za prvo mjesto u skupini, a mi i dalje ostajemo fokusirani na pokušaj prolaska u osminu finala", kaže izbornik Xavier Sabate.

Zsolt Balogh bio je među boljim Mađarima, a istaknuo je i kako je problem predstavljao umor.

"Nije nam išlo u prilog niti to što smo dva dana za redom igrali protiv dva najteža protivnika u skupini. Bilo bi za sve bolje da smo imali dan odmora i da smo večeras mogli biti svježiji."

O suđenju je progovorio Bernce Banhidi koji nije bio zadovoljan, ali brzo je okrenuo priču na mađarsku igru.

"Četrdeset minuta bio je to neizvjestan susret, a onda smo počeli srljati. Smatram da je isključenje Jamalija bilo nezasluženo, ali ne želim se baviti sudačkim odlukama, analizirat ćemo naše greške i nastaviti dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!