Tenis

Serena o Mirjani: “Obje smo prošle puno toga, ali tu smo. Čudesna priča”

Nikola Raič • srijeda, 25.01.2017.
Serena o Mirjani: “Obje smo prošle puno toga, ali tu smo. Čudesna priča”
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Johannom Kontom, Serenu Williams u polufinalu očekuje Mirjana Lučić - Baroni. O oba meča Serena je govorila na današnjoj presici…

Unatoč izjavama trenera Amerikanke, Johanna Konta nije bila preveliki zalogaj za jednu od, ako ne i najbolju tenisačicu u povijesti. Serena Williams slavila je s uvjerljivih 6:2, 6:3 i tako osigurala plasman u polufinale prvog ovosezonskog Grand Slama.

”Meč je bio zanimljiv. Ona je očigledno vrlo dobra tenisačica, ali danas su stvari bile jako dobre za mene,” nakon kratkog osvrta Williams je nastavila s pohvalama na račun suparnice: “Ona uvijek igra odlično ovdje. Ako nastavi igrati ovako u Australiji, vidim je kao buduću pobjednicu.”

Williams se nakon toga posvetila idućoj protivnici, priči turnira: “Igram protiv Mirjane Lučić, ona igra jako dobro. Nikoga se ne smije podcijeniti, to je vrlo važno. Ona je ovo čekala jako dugo. Želi osvojiti Grand Slamove i igrati dobro.” Osvrnula se američka tenisačica i na strategiju za polufinalni meč: “Moram ostati fokusirana i, nadam se, igrati dobro. Nadam se da ću doći do pobjede, jer zato sam tu. Tu sam da dam sve od sebe.”

Prisjetila se Serena Williams i davnog susreta protiv Mirjane Lučić - Baroni u Wimbledonu: “Bilo je to 1998., na Centralnom terenu. To je sve čega se sjećam. I sjećam se da sam pobijedila. Bila sam jako oduševljena zbog te pobjede jer bila sam mlada, i ona je, naravno.”

Dotaknula se Williams i dirljive priče koja prati hrvatsku tenisačicu: “Iskreno, sada igramo potpuno različito. Obje smo prošle puno toga. Obje smo preživjele i sada smo tu, za mene ovo je čudesna priča. Jako sam sretna zbog nje. Bila sam na njenom početku, kako sam i spomenula. Vidjeti kako nikad nije odustala je superinspirirajuće za mene. To je predivna priča. Na kraju dana, pomaže mi shvatiti da jednostavno uvijek morate ići za svojim snovima. To je sjajno.”

Susret Mirjane Lučić-Baroni i Serene Williams na rasporedu je u sutra, rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2017. u 13:53
    Glavno da prenose skijanje bez ijednoga hrvatskog predstavnika. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2017. u 14:49
    Imali li prijenosa na HRT-u,naravno da nema sjetite se kad je zadnji put bio neki teniski meč na televiziji s grand slam turnira, zašto ja moram placati pretplatu da bi gledao emisije o kuhanju, pjevanju i uređenju doma, sramota srecom pa postoji Eurosport i niz drugih sportskih privatnih tv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik