Tenis

Lučić Baroni: “Serena je igrala izvanredno, a ja sam bila prazna“

Sportnet • četvrtak, 26.01.2017.
Lučić Baroni: “Serena je igrala izvanredno, a ja sam bila prazna“
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni poražena je u polufinalu prvog Grand Slama sezone. Na pressici iznijela je svoje viđenje meča protiv Serene Williams i svih događanja oko nje u proteklih deset dana...

AUTOR: Josip Buljan

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni zaustavljena je u polufinalu Australian Opena. Najveća favoritkinja turnira Serena Williams dopustila joj je osvajanje svega tri gema. Lučić-Baroni je usporedila ovaj meč sa svojim prethodnim izdanjima na turniru.

“Bio je to izvanredan meč sa Serenine strane. Servirala je nevjerojatno. Igrala je jako dobro od prvog poena. Kada igra tako dobro, jako je teško igrati protiv nje. Ne želim tražiti izgovor, ali bila sam prazna. Ne znam kako je to izgledalo. Sve se dogodilo jako brzo. Trudila sam se vratiti u meč, ali nije išlo.“

Naša tenisačica osvrnula se i na težak raspored prethodnih dana, kada je osim u pojedinačnoj konkurenciji nastupala i u konkurenciji parova.

“Igrala sam deset mečeva na turniru, nisam praktički imala dan odmora. Jučer sam protiv Pliškove imala emotivan dan. Fizički sam se također istrošila i noga nije mogla sve izdržati. Ali ne želim tražiti izgovore, trudila sam se koliko sam mogla u datim okolnostima i nemam se čega sramiti.“.

Usprkos porazu Mirjana kaže da je jako zadovoljna odrađenim turnirom i da su događaji zadnjih deset dana bili nešto posebno za nju. U ponedjeljak će imati najbolji ranking karijere.

“Vrlo sam skromna osoba, ali naravno da mi godi publicitet posljednjih dana. Posebno sam uživala u zadnjem poenu četvrtfinala i idućih trideset sekundi nakon završetka meča. Nevjerojatno je i da ću s 34 godine imati najbolji ranking karijere i da sam u ovim godinama uspjela izvući najbolje od sebe. Ludo je, prilično zabavno i lijepo. Zasluženo sam tu gdje jesam, ali trebalo je puno rada i snage za doći do toga. Lako je pričati o tome, ali je jako teško to i učiniti. Rezultat je jedino mjerilo“.

Hrvatska veteranka kaže da ovaj rezultat neće promijeniti puno toga za nju.

“Neće se puno toga promijeniti nakon ovog turnira, osim što više neću morati igrati kvalifikacije. Planirala sam ionako igrati na velikim turnirima, ali bit će puno lakše sada kada znam da sam izravno kvalificirana. Mislim da ću nakon ovoga uzeti malu pauzu da mi se noga oporavi. Kada se budem osjećala dobro, vraćam se na terene.“, zaključila je priču Lučić-Baroni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac26.01.2017. u 11:44
    samo naprijed Mirjana..još ćeš ti nas koji put razveseliti..i sebe..
    teniosac