Rukomet

Guigou: "Tek kasnije razmislit ću o odlasku", Remili: "Imali smo misiju i ostvarili je"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.01.2017.
Guigou: "Tek kasnije razmislit ću o odlasku", Remili: "Imali smo misiju i ostvarili je"
Foto: EPA

Francuska je na vrhu svijeta, obranila je titulu svjetskog prvaka koju je osvojila u Dohi prije dvije godine. Do ove je došla bez izgubljenog boda...

Zamijenio je Claudea Onestu i odmah na prvom velikom natjecanju kao prvi čovjek na klupi, Didier Dinart odveo je Francusku do zlata.

"Iza nas je puno rada i odricanja, bili smo pod pritiskom cijelim tijekom turnira jer smo morali ostvariti rezultat. Mislim da smo zrelo odradili ovu utakmicu, Vincent Gerard je već u polufinalu bio odličan, a tako je nastavio i u finalu. Svi igrači zaslužuju velike čestitke", sretan je bio izbornik.

Velike zasluge za ovaj trijumf ima i Guillaume Gille, Dinartova desna ruka, bivši reprezentativac koji danas s Dinartom vodi ovu momčad.

"Puno je prošlo otkako smo posljednji put osvojili naslov bez izgubljenog dvoboja (Hrvatska 2009.). Mi konstantno radimo na uvođenju novih igrača i ti mladi igrači odmah su spremni preuzeti odgovornost. Talent imamo bez daljnjega i zato možemo to raditi", tvrdi Gille.

Kapetan Thierry Omeyer nije dobro ušao u finalnu utakmicu, relativno brzo završio je na klupi te ga je zamijenio Gerard. Omeyer tvrdi da nije bilo panike nakon ranog zaostatka.

"Nismo paničarili i uspjeli smo zaigrati čvršće i bolje u obrani te na poluvrijeme otišli s golom prednosti. Teško je doći do naslova svjetskog prvaka, zato smo jako sretni i zadovoljni."

Sjajan turnir je iza Nedima Remilija koji je za odličnu igru nagrađen i mjestom u najboljoj sedmorci turnira.

"Sretan sam što sam u sedmorci turnira, ali posebno sam ponosan što sam svjetski prvak. Već imamo najbolje igrače svijeta koji su sposobni stvoriti razliku, a mlađi igrači trude se da dođu na razinu onih starijih. Imali smo misiju i ostvarili je, ovo je fantastičan doseg."

Michael Guigou nije potvrdio kako se oprašta od reprezentacije. Sjajno krilo francuske reprezentacije tvrdi kako će tek odlučiti o reprezentativnoj budućnosti.

"Imao sam dosta problema tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo i znao sam da nemam svih 60 minuta u nogama, međutim htio sam pomoći momčadi. Dao sam sve od sebe. Teško je sada govoriti o budućnosti, uživat ću u tituli, a kasnije će biti vremena za razmišljanje."

Za MVP-a izabran je Nikola Karabatić koji je pokazao da je vođa ove reprezentacije.

"Iako smo osvojili puno titula, znam koliko je teško doći do njih i zato uživam u svakoj. Ovo je u konačnici spas za nas jer smo cijelo vrijeme bili pod ogromnim pritiskom i sada smo ga skinuli s ramena."

Jedan od onih "seniora" koji su dugo u reprezentaciji i neizbježan dio svih francuskih uspjeha je Cedric Sorhaindo.

"Mogli smo spustiti glave i prepustiti se problemu, ali utakmica je bila daleko od gotove. Na način kako su oni igrali u prvom, mi smo igrali u drugom dijelu, čvrsta obrana i brzi kontranapadi, a pomogle su nam i neke njihove izgubljene lopte.Kod nas od početka nije bilo razlike između starijih i mlađih igrača. Nekima je ovo bilo prvo svjetsko prvenstvo i odmah su uzeli zlato, stručni stožer napravio je veliku stvar dobro ih uklopivši", dodaje Sorhaindo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2017. u 09:06
    Mi konstantno radimo na uvođenju novih igrača i ti mladi igrači odmah su spremni preuzeti odgovornost. Talent imamo bez daljnjega i zato možemo to raditi"Razlika između prvaka i onih koji stalno 'pomlađuju'. Kod francuza mladi igrači ravnopravno sudjeluju u igri jer imaju KVALITETU....a kod nas se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markoli30.01.2017. u 08:27
    U Hrvatskoj smo ih mi dobili u drugom krugu - vezano uz Gilleovu izjavu.
    markoli