Ostali sportovi

Belichick: “Ovo je momčadska pobjeda, dečki ni u jednom trenutku nisu odustali”

Nikola Raič • ponedjeljak, 06.02.2017.
Belichick: “Ovo je momčadska pobjeda, dečki ni u jednom trenutku nisu odustali”
Foto: EPA

Nakon jednog od najuzbudljivijih Super Bowlova u povijesti, slažu se dojmovi, a u redovima Patriotsa oduševljeni su onim što su napravili i upisali se u povijest...

Najveći povratak u povijesti, prvi produžetak u povijesti, rekord u bačenim yardima, još nekoliko rekorda i potvrda Toma Bradyja, Billa Belichicka i New England Patriotsa kao najvećih koji su se bavili ovim sportom. Sinoć su Patriotsi svladali Falconse 34:28 i osvojili svoj peti Super Bowl u “Belichick - Brady” eri.

Tom Brady vodio je svoju momčad do novog naslova i pritom osvojio, za vođu napada rekordni peti prsten i četvrtu titulu najkorisnijeg igrača Super Bowla. Teško je smirivao dojmove Brady: “Danas se dogodilo puno toga. Dobio sam puno udaraca. Bili smo razočarani s nastupom u prvom dijelu, ali znali smo da možemo igrati bolje. Nismo uopće bili potišteni na poluvremenu. Svi smo se digli međusobno, nismo uopće pomislili da je gotovo.”

Uz posljednji napad Patriotsa i pobjedničko polaganje, definitivno najupečatljivija akcija je akrobatsko hvatanje Juliana Edelmana u napadu koji je doveo do izjednačenja: “To je jedno od najboljih hvatanja koje sam ikad vidio. Ne znam kako je to uhvatio, mislim da ni on sam ne zna”, dovoljan je komentar na zaista nevjerojatan potez hvatača Patriotsa.

Brady se zahvalio i svim svojim suigračima: ”Oni su svi posebni, ovo je nevjerojatna momčad, sretan sam što sam dio njih. Zaostatak od 28:3 zahtijevao je puno mentalne snage od nas, ali zato ćemo se ovog sjećati do kraja života.”

Trener Patriotsa postao je trener s najviše osvojenih naslova u karijeri i svrstao se na sam vrh trenerskog Olimpa, ne samo kada je riječ o američkom nogometu, već i o sportu općenito. ”Jednostavno, briljantna utakmica. Ovi dečki su se strašno trudili. Zaostajali smo 21:0, 21:3, 28:3, promašili udarac za dodatni poen, pa smo dva puta pretvorili polaganja za dva boda, uz sve to oni su se nastavili boriti. U potpunosti, ovo je momčadska pobjeda”, istaknuo je veliki Bill Belichick.

Iako su i njegove prilagodbe za vrijeme utakmice pomogle pobjedi, Belichick sve zasluge vraća momčadi: ”Sve je ovo njihova zasluga.”

Vlasnik New England Patriotsa Robert Kraft, u izjavi po primitku trofeja istaknuo je kako mu je ovo najslađi naslov do sada: “Prije dvije godine osvojili smo četvrti Super Bowl u Arizoni i rekao sam da mi je to najslađi. Mnogo toga se dogodilo u posljednje dvije godine i mislim da to ne moram objašnjavati. Želim reći svim našim navijačima, briljantnom trenerskom osoblju i čudesnim igračima koji su bili spektakularni da je ovaj naslov bez premca, najslađi. Ponosan sam što mogu ovo reći peti puta. Svi smo Patriotsi, ali po peti puta, Patriotsi su prvaci svijeta.”

Kraft se pred novinarima dotaknuo i kazne za svoj klub na početku sezone: “Na neki način, mislim da nas je to dodatno homogeniziralo.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2017. u 13:13
    Bravo legende!
    Obrisan korisnik